Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.
Johannesevangeliet 1:16

Världen idag

Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Foto: Bertrand Guay/AP/TT

Konservativa amerikaner bjuder in Viktor Orbán

Ungerns premiärminister Viktor Orbán hör till toppnamnen på den inflytelserika konservativa konferensen CPAC, Conservative Political Action Conference, i Dallas, Texas, den 4 augusti. Bland övriga talare märks expresidenten Donald Trump och republikanska kongressledamoten Marjorie Taylor Greene.

Nyheter · Publicerad 15:19, 25 jul 2022

Orbán har kritiserats för att driva Ungern i en antidemokratisk riktning genom att ta kontroll över landets rättsväsende och media.

Men inom delar av den amerikanska högern och det republikanska partiet uppskattas Orbán, som beskrivit sig själv som en försvarare av europeisk kristendom mot muslimska invandrare och ”hbtq-lobbyn”.

När CPAC höll sitt första möte i Europa tidigare i år valde man att förlägga det till Ungern. Tucker Carlson, den största stjärnan på högertv-kanalen Fox News, har upprepade gånger hyllat Orbán och har sänt sitt program från Budapest.

Enkla bedjare – inte bara teologer – kan tolka Bibeln

Ledare I den ständigt pågående, och nödvändiga, debatten om vad som är sann och sund kristen livsstil... tisdag 6/12 00:10

Jesuscentrerad predikan av ny ärkebiskop

Ledare Inom den svenska kristenheten ställer nog många frågan ifall det gick att skönja en ny ton i... tisdag 6/12 00:00