Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Kommer EFK:s hbtq-balansgång splittra samfundet?

Att förena två bibelsyner i en och samma kontext är omöjligt. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter apropå EFK:s rapport om samkönade relationer.

– Olja och vatten kan inte förenas, säger han.

Nyheter · Publicerad 12:00, 26 maj 2023

EFK:s rapport om samkönade relationer är i fokus i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist kommenterar att rapportförfattarna å ena sidan slår fast att Bibeln säger att utlevd homosexualitet är synd, å andra sidan manar församlingar att välkomna personer som lever i samkönade relationer som medlemmar.

– Det skapar förvirring, säger han.

Sven Almkvist vidhåller att rapportförfattarna försöker förena två bibelsyner i ett och samma dokument, och menar att detta är omöjligt.

– Olja och vatten kan inte förenas, de måste skiljas åt, säger han.

Ett annat ämne som diskuteras i programmet är en tittarfråga och handlar om frimurare. Frågorna som ställs är hur de påverkar vårt rättsväsende och ifall det är djävulsdyrkan som de sysslar med bakom sina stängda dörrar.

Det sista ämnet som diskuteras är en annan tittarfråga och den handlar om huruvida barn som dör kommer till himlen automatiskt.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredagseftermiddag kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10