Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Komiker i SVT: Abort är som att dra ut en tand

I serien Standup sketch show som sänds på SVT Play medverkar flera svenska komiker. En är Petrina Solange som väckt uppmärksamhet bland annat när hon försöker skämta om abort och samvetsfrihet.

– Jag brukar bli okynnesgravid och dra till Jönköping där de här kristna sjuksköterskorna jobbar, göra abort jättemycket, säger hon.

Nyheter · Publicerad 18:00, 6 jan 2021

I en del av komediserien på SVT raljerar Petrina Solange över vårdpersonal som inte vill medverka vid abort och präster som inte vill viga samkönade par.

Hon föreslår att man ”okynnesgifter sig” så att prästerna tvingas viga homosexuella, skiljer sig och sedan gör om det igen så att prästerna får lida. Hon skämtar vidare om att aktivt söka upp barnmorskor som inte vill medverka vid aborter.

– De darrar på instrument och gråter och vill inte och jag är så: ”Du måste döda det.” Jag väntar in i det sista och sedan när de får ut den så är jag så: ”Oj, den levde ju nästan. Den var mer utvecklad än den förra, du.”

Hon säger senare att hon aldrig gjort abort, men att hon tänker sig att det är ”som att dra ut en tand”.

– Jag tänker att man kan få med sig det i en liten burk. Och som med en tand tänker jag att man kan lägga det i lite vatten så kommer fosterfen på natten, säger hon till publikens skratt.

På sociala medier har showen och Solanges ”skämt” väckt uppmärksamhet och lett till en diskussion om SVT som public service-organ ska härbärgera vad som helst så länge det kallas humor.

Ny missionsorganisation viktigt och uppfriskande initiativ

Ledare I en tid då fysiska gudstjänster förbjudits, då många församlingar och samfund långsiktigt krymper... tisdag 13/4 00:10

Arvet som Ebba inte bryr sig om

Ledare När Kristdemokraterna i förra veckan presenterade sitt jämställdhetspolitiska program väcktes... tisdag 13/4 00:00

Sverigedemokrater kritiserar SR-podd på arabiska

Public Service. I helgen lanserades Ekot Radio Swedens nya fördjupande veckopodd på arabiska. Podden ska... tisdag 13/4 08:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier