Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Komiker i SVT: Abort är som att dra ut en tand

I serien Standup sketch show som sänds på SVT Play medverkar flera svenska komiker. En är Petrina Solange som väckt uppmärksamhet bland annat när hon försöker skämta om abort och samvetsfrihet.

– Jag brukar bli okynnesgravid och dra till Jönköping där de här kristna sjuksköterskorna jobbar, göra abort jättemycket, säger hon.

Nyheter · Publicerad 18:00, 6 jan 2021

I en del av komediserien på SVT raljerar Petrina Solange över vårdpersonal som inte vill medverka vid abort och präster som inte vill viga samkönade par.

Hon föreslår att man ”okynnesgifter sig” så att prästerna tvingas viga homosexuella, skiljer sig och sedan gör om det igen så att prästerna får lida. Hon skämtar vidare om att aktivt söka upp barnmorskor som inte vill medverka vid aborter.

– De darrar på instrument och gråter och vill inte och jag är så: ”Du måste döda det.” Jag väntar in i det sista och sedan när de får ut den så är jag så: ”Oj, den levde ju nästan. Den var mer utvecklad än den förra, du.”

Hon säger senare att hon aldrig gjort abort, men att hon tänker sig att det är ”som att dra ut en tand”.

– Jag tänker att man kan få med sig det i en liten burk. Och som med en tand tänker jag att man kan lägga det i lite vatten så kommer fosterfen på natten, säger hon till publikens skratt.

På sociala medier har showen och Solanges ”skämt” väckt uppmärksamhet och lett till en diskussion om SVT som public service-organ ska härbärgera vad som helst så länge det kallas humor.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10