Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Komiker i SVT: Abort är som att dra ut en tand

I serien Standup sketch show som sänds på SVT Play medverkar flera svenska komiker. En är Petrina Solange som väckt uppmärksamhet bland annat när hon försöker skämta om abort och samvetsfrihet.

– Jag brukar bli okynnesgravid och dra till Jönköping där de här kristna sjuksköterskorna jobbar, göra abort jättemycket, säger hon.

Nyheter · Publicerad 18:00, 6 jan 2021

I en del av komediserien på SVT raljerar Petrina Solange över vårdpersonal som inte vill medverka vid abort och präster som inte vill viga samkönade par.

Hon föreslår att man ”okynnesgifter sig” så att prästerna tvingas viga homosexuella, skiljer sig och sedan gör om det igen så att prästerna får lida. Hon skämtar vidare om att aktivt söka upp barnmorskor som inte vill medverka vid aborter.

– De darrar på instrument och gråter och vill inte och jag är så: ”Du måste döda det.” Jag väntar in i det sista och sedan när de får ut den så är jag så: ”Oj, den levde ju nästan. Den var mer utvecklad än den förra, du.”

Hon säger senare att hon aldrig gjort abort, men att hon tänker sig att det är ”som att dra ut en tand”.

– Jag tänker att man kan få med sig det i en liten burk. Och som med en tand tänker jag att man kan lägga det i lite vatten så kommer fosterfen på natten, säger hon till publikens skratt.

På sociala medier har showen och Solanges ”skämt” väckt uppmärksamhet och lett till en diskussion om SVT som public service-organ ska härbärgera vad som helst så länge det kallas humor.

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Elise fick vittna om Jesus Kristus i Svenska Dagbladet

Media. – Berätta för mig om din tro, säger Svenska Dagbladets journalist till 85-åriga Elise Lindqvist,... fredag 30/7 13:06

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

Var fjärde svensk drömmer om att köra Motorcykel

Novus. Intresset för att börja köra motorcykel är stort bland svenskarna visar en ny undersökning från... fredag 30/7 05:00

Landet som jag som jude alltid kan lita på och luta mig emot

Israelkommentar Jag skriver denna artikel samma dag som min mamma firar sin födelsedag. Det vill säga inte sin...

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier