Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Klimatalarmismen ett hot mot demokratin”

Klimataktivism innebär risker för demokratin. Det menar författaren Christopher Caldwell i en opinionsartikel i New York Times där han hävdar att Greta Thunbergs politiska idéer bygger på förenklingar och på att skapa panik.

Nyheter · Publicerad 17:00, 17 aug 2019

Greta Thunberg är just nu aktuell för FN:s klimatmöte i New York i september. Istället för att flyga till mötet klev hon häromdagen på en klimatneutral båt som skulle ta henne över Atlanten till mötet i USA. Där hyllas Greta Thunberg och hennes arbete av många sympatisörer men vissa ser också risker med klimataktivismen.

”Problemet med Greta Thunbergs klimataktivism – hennes radikala synsätt strider mot demokratin”, lyder rubriken på en opinionsartikel av författaren Christopher Caldwell i New York Times. Caldwell menar att många klimataktivister i Västeuropa ändrat strategi. De har, enligt honom, dragit slutsatsen att provokationer behövs, så länge europeer håller fast vid sina bil- och konsumtionsvanor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Migration. Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten....

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Brott. Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett...

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag. 

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Israel. Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det...