Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kina: De som leker med elden kommer att förgöras

Kina stödjer fortsatt Hongkongs hårt kritiserade ledning. Dagen efter en omfattande generalstrejk i Hongkong, där 148 personer greps, varnar Kina demonstranterna. De som leker med elden kommer att förgöras av den, varnar Kina.

Nyheter · Publicerad 08:00, 8 aug 2019

Under en presskonferens på tisdagen – en i regel ovanlig åtgärd från Kinas sida som nu sker för andra gången på två veckor – riktas skarpa reprimander mot Hongkongs ”kriminella demonstranter”

– Misstolka inte situationen och missta inte vår självbehärskning för svaghet. Underskatta aldrig beslutsamheten och den oerhörda styrkan hos den centrala regeringen, säger Yang Guang, talesperson för Hongkong- och Macaofrågor i Kinas statsråd.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...