Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Kim och Trump på plats för att prata nedrustning

"Härligt att vara i Singapore, spänning i luften!" twittrar USA:s president Donald Trump inför toppmötet med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Nyheter · Publicerad 10:37, 11 jun 2018

Kim Jong-Un och Donald Trump kommer att diskutera "en permanent och hållbar fredsbevarande mekanism" för de båda koreanska länderna, nedrustning på den koreanska halvön och andra frågor av gemensamt intresse, uppger den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA inför det historiska toppmötet i Singapore.

Med Kim på resan uppges hans inflytelserika lillasyster Kim Yo-Jong vara, vid sidan av utrikesminister Ri Yong-Ho och försvarsminister No Kwang-Chol.

Båda ledarna har anlänt till Singapore, och Trump kallar det en "unik chans" till fred.

Kim har träffat Singapores premiärminister Lee Hsien Loong, och tackat för att han står värd för mötet.

– Om toppmötet blir en framgång, så kommer de singaporianska ansträngningarna att gå till historien, sade Kim under söndagen, enligt AFP.

Trump träffar premiärministern under dagen. På plats finns också bland annat den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo.

Samtidigt träffas tjänstemän från både Nordkorea och USA för att förbereda för toppmötet och för att försöka minska oenigheten om särskilt de båda sidornas definition av nedrustning.

Planen är att Kim och Trump ses på tisdagsmorgonen lokal tid, på lyxhotellet Capella på ön Sentosa.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...