HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

KDU:s krav: Medlemsomröstning inför partiledarvalet

Den 25 april vid ett extra riksting ska Kristdemokraterna välja en ny partiledare efter Göran Hägglund. KD:s ungdomsförbund lanserar nu idén att låta genomföra en "nationell elektronisk medlemsomröstning".

Nyheter · Publicerad 00:00, 3 feb 2015

- Vi ser i opinionsmätningar vilka kandidater som väljarna föredrar, vilket i sig är intressant. Men inför partiets distriktsstämmor under våren måste också alla enskilda medlemmar få komma till tals. Därför kräver KDU en nationell elektronisk medlemsomröstning. Resultatet kommer att utgöra en god grund för ombuden på distriktsstämmorna när väl nomineringar ska ske, säger KDU:s ordförande Sara Skyttedal i ett pressmeddelande.

KDU menar att partiet nu måste vända en vikande trend vad gäller väljarstödet och därför får valet av ny partiledare "helt enkelt inte gå fel".

- Kristdemokraterna står nu inför det viktigaste valet av företrädare på ett decennium och det är inte mer än rimligt att alla partiets medlemmar får en avgörande roll i detta. Det kommer att stärka mandatet för den partiledare som väljs på rikstinget, vilket gynnar partiet inför valen 2018, säger Sara Skyttedal.

Chatrine Pålsson Ahlgren är ordförande för valberedningen. Hon säger till Världen idag att hon inte vill kommentera KDU:s förslag eller andra förslag förrän under fredagen.
- Vi behöver de här dagarna på oss att tänka igenom nomineringsprocessen, men på fredag ska vi vara tydliga med vårt besked, säger hon.

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...