Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Annika Eclund Foto: Leif R Jansson

KD:s hbt-talesperson fick sajt hackad

Annika Eclund, riksdagsledamot för Kristdemokraterna och partiets talesperson i hbt-frågor fick sin hemsida hackad och ersatt med grovt pornografiskt material. Sajten är nu stängd.- Allt det här är fruktansvärt, säger hon till Nyheter24.

Nyheter · Publicerad 00:00, 28 aug 2014

Den som nu går in på Annika Eclunds hemsida möts av budskapet: "Just nu genomför vi underhåll på webbplatsen efter en hackerattack mot den Svenska demokratin och yttrandefriheten."

Det var på onsdagsmorgonen som hackerattacken upptäcktes. Enligt Nyheter24 var det när man surfade in på sajten via smartphone som man kom till en porrsida.

- Det har skett en gång förut för kanske två, tre veckor sedan. Jag vet inte vad det är om och jag vet inte vem det är som ligger bakom det, säger hon till Nyheter24.
– Jag är HBT-talesperson i mitt parti och är därför särskilt ansatt i de frågorna. Det finns personer som anser att jag är världens oärligaste och världens ragata bara för att jag är KD och pratar i HBT-frågor, säger hon och menar att det handlar om ett hot mot demokratin och yttrandefriheten.

Världen idag berättade tidigare i veckan om KD i Umeå som utsatts för skadegörelse vid upprepade tillfällen och hur delar av KD i Solnas reklamutskick hamnade i ett soprum. Partiledare Göran Hägglund attackerades med en tårta vid ett offentligt framträdande i Göteborg nyligen. Attacken tog en hbtq-grupp på sig som menade att KD sprider "homo- och transfobi".

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Kyrkornas konvertitutredning Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska...