Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus.
Romarbrevet 8:1

Världen idag

KD vill se små barngrupper utan ”genusflum”

Familj och barnomsorg stod i fokus när Ebba Busch Thor sommartalade på Hönö. – Inga småbarnsgrupper ska få bestå av fler än tolv barn, sade hon och berättade att KD vill göra detta till lag.

Nyheter · Publicerad 07:40, 8 aug 2018

Musikern Roland Utbult inledde med att framföra KD:s nya valsång när partiets partiledare, Ebba Busch Thor, skulle sommartala på Hönö i lördags. Därefter klev en glad partiledare fram på scenen.

– I dag kommer jag tala om välfärden. Om det svek alltför många får uppleva när politikens löften brister, sade Busch Thor.

Hon gav därefter exempel på dagens situation inom vård, äldreomsorg och utsatta områden, och menade att regeringen bär ansvaret.

– Det får mig att tänka på det som står i Ordspråksboken: Högmod går före fall, sade hon.

En stor del av talet ägnade Ebba Busch Thor åt att tala om familj och barnomsorg.

– Familjen är samhällets viktigaste byggsten, sade hon.

Partiledaren presenterade också en nyhet: Att KD vill göra dagens riktlinjer gällande max tolv barn i varje småbarnsgrupp till lag.

– Att som litet barn få tillhöra en förskolegrupp som är liten nog för att man ska bli sedd ska inte vara en riktlinje – det ska vara en rättighet.

Ebba Busch Thor gav även en känga till Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin som tagit fram förslag till ny läroplan.

– Får de rödgröna bestämma i höst så kommer all personal på förskolan ha följande uppdrag: att utmana barnen att inte göra könsstereotypa val, sade hon och gick till angrepp mot det ”genusflum” som hon menar släppts in på förskolan.

– Jag säger: låt pojkar och flickor leka som de själva vill. Om en flicka vill leka med dockor – är det så farligt? Är det något förskolan verkligen ska lägga tid på att bekämpa? Vi behöver inte politiskt korrekta prussiluskor på våra förskolor! Vi behöver fler pedagoger! fortsatte Busch Thor och fick applåder.

Under talet lyfte hon fram vikten av att låta familjer, och inte minst mammor, göra sina egna val.

– Jag tror vi kvinnor är kompetenta nog att själva göra våra livsval. Vi vill ha valfrihet – inte pekpinnar, sade hon och menade att man inte ska skuldbelägga vare sig den kvinna som vill ut i arbetslivet eller den som vill vara hemma med sina barn.

Mot slutet av talet ägnade partiledaren tid åt att tala om trygghet, vård och det samarbete inom alliansen som hon vill fortsätta se.

Läs mer

  Abortfrågan handlar om det ofödda barnets rätt till sin kropp

  Ledare I fredags kom så beslutet från USA:s Högsta domstol gällande aborträtten. Det gamla beslutet från... tisdag 28/6 00:10

  OS-vinnaren Jonny Nilsson har avlidit

  Dödsfall. Jonny Nilsson, OS-guldmedaljör i skridskor, har lämnat jordelivet. I en intervju med Världen idag... måndag 27/6 20:00

  Attacker mot prolife-grupper och kristna på grund av beslutet

  Abort Både före och efter beslutet att upphäva abortprejudikatet Roe mot Wade i USA:s högsta domstol har... måndag 27/6 14:30

  Signe Strålin: Visdom från en nioårig flicka i Uganda

  Ungkrönika Jag kom häromveckan hem från en fantastisk, lite galen missionsresa med min bibelskoleklass i ett... tisdag 28/6 00:00

  Hur missionerar vi i världens mest sekulära land?

  Gästkrönika Den har naturligtvis sina brister och förklarar inte verkligheten fullödigt, men sedan resultatet... tisdag 28/6 00:00

  Ny vapenlag redo att klubbas i USA

  USA. Tuffare bakgrundskontroller och större möjlighet att neka personer som dömts för våld i nära... måndag 27/6 10:00

  Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

  Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

  Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

  Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
  Följ Världen idag i sociala medier