Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush Thor. Foto: Anders Wiklund/TT

KD upp och L rasar i ny väljarmätning

Kristdemokraterna når en ny rekordnivå, 7,7 procent, i en opinonsundersökning från Aftonbladet/Inizio. – Mycket av KD:s framgång hänger ihop med Ebba Busch Thor och hennes sätt att gå genom rutan, säger Karin Nelsson till Aftonbladet.

Nyheter · Publicerad 15:52, 14 dec 2018

Kristdemokraterna får en ny rekordnotering för andra mätningen i rad, och är nu större än Vänsterpartiet, som får stöd av 7,2 procent.

Enligt Karin Nelsson brukar KD tappa i opinionen efter ett val, då moderater som stödröstat strömmar från partiet. Men den trenden är bruten, konstaterar Aftonbladet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...