Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

År 2015 sökte drygt 160 000 personer asyl i Sverige. Foto: Johan Nilsson/TT

KD-stöd till regeringen kan ge ökad migration

Kristdemokraterna stödjer regeringen i att förlänga den tillfälliga migrationslagen och samtidigt underlätta för familjeåterförening. Moderater och Sverigedemokrater varnar för följderna av lättnaderna.

Nyheter · Publicerad 08:00, 21 jun 2019

På tisdagen röstade riksdagen ja till att förlänga den tillfälliga migrationslagen i två år. Förlängningen sker i väntan på att en utredning, med riksdagens partier som deltagare, ska föreslå en mer långsiktig svensk flyktingpolitik.

Lagen infördes efter flyktingkrisen 2015 och begränsar rätten till uppehållstillstånd genom att tillfälliga tillstånd är huvudregel, permanenta undantag. Så förblir det nu till och med den 19 juli 2021.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....