Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

KD-ordförande: ”Israel dödar barn”

Att rösta på Israel i Eurovisionsschlagerfestivalen är otänkbart. Det menar KD:s nye ordförande i Eskilstuna, Muhammed Tahsin i ett uttalande på Twitter. ”Jag förstår inte hur människor kan sitta och heja på ett land som Israel som dagligen dödar barn och kvinnor!!!” skriver han.

Nyheter · Publicerad 00:01, 13 maj 2016

Det var på torsdagen som den kristdemokratiske lokalordföranden lade ut den anmärkningsvärda texten. När Världen idag ringer upp honom dagen efter backar han lite.

– Man måste självklart skilja på det israeliska folket och hur den israeliska staten och militären sköter sitt. Så mitt Twitter blev lite fel, det måste jag erkänna.

Han betonar att han i debatter och samlingar ofta står upp till försvar för den israeliska befolkningen och det judiska folket.

– Men sedan har jag väldigt starka åsikter om Israel som stat och militärstyrka. Så det är två skilda saker som vi måste kunna skilja på, säger han.

Betyder det att du också tar tillbaka din uppmaning att inte rösta på det israeliska bidraget i Eurovisionsschlagerfestivalen?

– Absolut, jag borde inte ha uttalat mig om detta just nu. För det israeliska folket har ingenting med det politiska sammanhanget att göra.

Du hävdar att den israeliska staten ”dagligen dödar kvinnor och barn”. Har du belägg för det?

– Det blev lite för ordagrant där också. Vad jag menar är att oskyldiga drabbas. Det kanske inte är dagligen, men det förekommer.

Du tar alltså tillbaka uttalandet att ”Israel dagligen dödar barn och kvinnor”?

– Ja det kan jag göra, men i det stora menar jag att det pågår att oskyldiga människor, barn och kvinnor, dör genom attacker från den israeliska militären. Detta är sanningen och det kan vi inte gömma oss bakom. Men däremot så händer det kanske inte dagligen så som jag skrev på Twitter.

Du är lokalordförande i KD, ett parti som traditionellt haft en positiv syn på Israel och som inte brukar göra denna typ av uttalande. Anser du att dina åsikter rimmar med ditt partis?

– Att jag twittrar personligt och privat ska inte behöva bli kopplat till partiet. Jag måste också kunna ha lite egna åsikter, hur jag ser på saker och ting. Sedan är jag medveten om att vårt parti stöder Israel, och det får stå för mina partivänner. Det har jag all respekt för. Men jag som person kan inte stödja den israeliska statens agerande. Men det är inte deras medborgare som ska kritiseras. De ska inte behöva bli förnedrade för att staten och militärstyrkan gör något som inte är okej.

Världen idag har, utan framgång, sökt Kristdemokraternas rikskansli för en kommentar.

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Estonia-filmare får skärpt straff

Brott. Två män i ett filmteam som skickade ner en dykrobot till Estonias vrak får skärpta straff av... onsdag 29/3 21:00

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00