Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

KD kräver regeringsförslag om avslutningar: ”Självklart”

2016 tillkännagav riksdagen för regeringen att det skulle införas ett undantag i skollagen om att konfessionella inslag, såsom en bön, skulle vara tillåtna vid skolavslutningar i kyrkan. Fem år senare har ingenting hänt, något Christian Carlsson (KD) nu vill att utbildningsminister Anna Ekström (S) förklarar.

Nyheter · Publicerad 07:00, 13 jun 2021

Efter några års paus kan den återkommande ”skolavslutning i kyrkan”-debatten nu vara på väg att ta fart igen. Kristdemokraternas riksdagsledamot Christian Carlsson har ställt en skriftlig fråga till utbildningsminister Anna Ekström (S) där han konstaterar att riksdagen i ett så kallat tillkännagivande 2016 begärde en komplettering i skollagen.

Där skulle det framgå att konfessionella inslag ska få förekomma ”vid vissa tillfällen i samband med firande av skolavslutningar och andra traditionella högtider i kyrkan”, skriver Carlsson.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10