Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

KD kräver regeringsförslag om avslutningar: ”Självklart”

2016 tillkännagav riksdagen för regeringen att det skulle införas ett undantag i skollagen om att konfessionella inslag, såsom en bön, skulle vara tillåtna vid skolavslutningar i kyrkan. Fem år senare har ingenting hänt, något Christian Carlsson (KD) nu vill att utbildningsminister Anna Ekström (S) förklarar.

Nyheter · Publicerad 07:00, 13 jun 2021

Efter några års paus kan den återkommande ”skolavslutning i kyrkan”-debatten nu vara på väg att ta fart igen. Kristdemokraternas riksdagsledamot Christian Carlsson har ställt en skriftlig fråga till utbildningsminister Anna Ekström (S) där han konstaterar att riksdagen i ett så kallat tillkännagivande 2016 begärde en komplettering i skollagen.

Där skulle det framgå att konfessionella inslag ska få förekomma ”vid vissa tillfällen i samband med firande av skolavslutningar och andra traditionella högtider i kyrkan”, skriver Carlsson.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00