HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

KD åter under riksdagsspärren

Demoskops septemberundersökning som presenteras i Expressen är ingen munter läsning för Alliansen. Tre av regeringspartierna tappar stöd och för Kristdemokraterna är detta tionde raka Demoskopmätningen som man hamnar under fyraprocentsspärren, denna gång får man tre procent.

Nyheter · Publicerad 00:00, 7 sep 2012

Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet får 49, 1 procent av stödet i mätningen medan regeringspartierna får 43, 1 procent. Moderaterna får stöd av 28, 7 procent vilket är den sämsta noteringen sedan april 2010. För KD är det ännu en tung smäll i opinionen där man allt oftare på senare tid återfunnits under spärren in i riksdagen.

"Jag tror inte att något parti har legat så länge under fyra procent och sedan lyckats sitta kvar i riksdagen. Det ser så mörkt ut att jag undrar om taktikrösterna kommer att räcka", säger statsvetaren Jonas Hinnfors till Expressen om KD:s situation.
Centerpartiet är det enda regeringsparti som går framåt, man ökar med 1, 6 procentenheter till 5, 1 procent.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...