Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

KD ändrar ja till kanske om sterilisering vid könsbyte

Kristdemokraternas tidigare krav på sterilisering vid könsbyte är nu ändrat till ett kanske.- Partistyrelsen har inte satt ner foten i frågan än, säger Martin Kits, presschef till tidningen Riksdag & Departement.

Nyheter · Publicerad 00:00, 2 jan 2012

Frågan om att ändra lagen för könsbyte har dragit ut på tiden, så pass att socialdepartementet i slutet av sommaren hotades av Centerpartiet och Folkpartiet att frågan skulle avgöras av socialutskottet självt.
Skälet till den utdragna handläggningstiden är att kristdemokraterna som enda av fyra partier satt sig på tvären.
Nu är hotet tillfälligt tillbakadraget skriver Riksdag & Departement. Arbetet i frågan går framåt på socialdepartementet, säger Kenneth Johansson (C), ordförande i socialutskottet. Han tror inte att Kristdemokraterna nu kommer att ställa till det när beslut ska fattas.
Martin Kits, presschef för Göran Hägglund, bekräftar för tidningen att partiet inte är tvärsäkert.
- Partistyrelsen har inte satt ner foten i frågan än. Man behöver fortfarande belysa de medicinska och psykosociala konsekvenserna och barnperspektivet. Det är inte alldeles lätt, det finns en del man måste fundera över, säger han till Riksdag & Departement.

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...