Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Katolska kyrkan sågar regeringens abortförslag

Ökade möjligheter till abort i hemmet är ett oroväckande löfte från den nya regeringen. Det menar rättvise- och fredskommissionen i Stockholms katolska stift, Justitia et Pax, i ett uttalande där man också varnar för att ett ”omvändelseförbud” kan inskränka religionsfriheten.

Nyheter · Publicerad 19:00, 22 okt 2022

Den kyrkliga kommissionen välkomnar det uttryckliga omnämnandet av de kristna konvertiternas behov i regeringsavtalet. Samtidigt betonas i uttalandet att det inte bara handlar om dem som konverterar under tiden de väntar på asylbesked, utan även kristna som ”flyr från främst islamistiskt förtryck i sina hemländer, där de förhindras att utöva den grundläggande mänskliga rättighet som utgörs av religionsfriheten”.

I de prioriteringar som nu ska göras vad gäller ändrat mottagande i Sverige ”måste villkoren för dessa kristna, i den del av världen där den kristna tron först slog rot, särskilt uppmärksammas”, skriver kommissionen vars ordförande, prästen Thomas Idergard, är tidigare moderat politiker.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00