Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Göran Hägglund, ordförande för Kristdemokraterna. Foto: Samuel Björk

"Känner mig taggad för uppgiften"

Efter fler veckors massiv kritik träder nu Göran Hägglun fram. - Jag upplever att jag har ett starkt stöd och känner mig taggat, säger Göran Hägglund till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 sep 2011

Den kritik som framförs, bland annat av personer i dagens nummer av Världen idag, handlar i huvudsak om två saker: Kristdemokraternas usla opinionsläge borde betyda byte av ledarskap och det andra om partiets osynliga roll i Alliansen.

Göran Hägglund försvarar sig i en skriftlig kommentar till Världen idag:

– Det är förstås tillåtet att ha uppfattningen att någon annan borde leda Kristdemokraterna, skriver Hägglund.

Till skillnad från att fler kritiker menar Hägglund att stödet för honom i partiet är starkt.

– Jag känner mig taggad för uppgiften, skrive rhan och konstaterar  att det är Kristdemokraternas riksting som i januari väljer partiledare.

 

Angående Leif Hallbergs kritik om partiets plats i regeringen skriver Hägglund:

– Jag är övertygad om att majoriteten av mina partikamrater vill vara en del av alliansen. Att lämna samarbetet är ingen klok väg att gå.

– Utan Kristdemokraterna i regeringen hade det inte funnits något vårdnadsbidrag, vi hade inte fått igenom avdragsrätt för gåvor och Sveriges pensionärer hade inte fått sin skatt sänkt vid tre tillfällen, för att nämna några saker. Genom att vara en del av Alliansregeringen gör Kristdemokraterna skillnad i svensk politik.

 

Samuel Björk

samuel.bjork@varldenidag.se 

 

>> LÄS MER:

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...

Rapport: Rättsosäker prövning av konvertiter

Kyrkornas konvertitutredning Asylprövningen för afghaner som konverterat till kristendom är rättsosäker och godtycklig, enligt en kartläggning som omfattar 619 afghanska...