Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Göran Hägglund, ordförande för Kristdemokraterna. Foto: Samuel Björk

"Känner mig taggad för uppgiften"

Efter fler veckors massiv kritik träder nu Göran Hägglun fram. - Jag upplever att jag har ett starkt stöd och känner mig taggat, säger Göran Hägglund till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 sep 2011

Den kritik som framförs, bland annat av personer i dagens nummer av Världen idag, handlar i huvudsak om två saker: Kristdemokraternas usla opinionsläge borde betyda byte av ledarskap och det andra om partiets osynliga roll i Alliansen.

Göran Hägglund försvarar sig i en skriftlig kommentar till Världen idag:

– Det är förstås tillåtet att ha uppfattningen att någon annan borde leda Kristdemokraterna, skriver Hägglund.

Till skillnad från att fler kritiker menar Hägglund att stödet för honom i partiet är starkt.

– Jag känner mig taggad för uppgiften, skrive rhan och konstaterar  att det är Kristdemokraternas riksting som i januari väljer partiledare.

 

Angående Leif Hallbergs kritik om partiets plats i regeringen skriver Hägglund:

– Jag är övertygad om att majoriteten av mina partikamrater vill vara en del av alliansen. Att lämna samarbetet är ingen klok väg att gå.

– Utan Kristdemokraterna i regeringen hade det inte funnits något vårdnadsbidrag, vi hade inte fått igenom avdragsrätt för gåvor och Sveriges pensionärer hade inte fått sin skatt sänkt vid tre tillfällen, för att nämna några saker. Genom att vara en del av Alliansregeringen gör Kristdemokraterna skillnad i svensk politik.

 

Samuel Björk

samuel.bjork@varldenidag.se 

 

>> LÄS MER:

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Väktare sätts in efter prideuppståndelse

Sölvesborg. Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan. Kommunchefen Lars Ericsson anser...