Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Göran Hägglund, ordförande för Kristdemokraterna. Foto: Samuel Björk

"Känner mig taggad för uppgiften"

Efter fler veckors massiv kritik träder nu Göran Hägglun fram. - Jag upplever att jag har ett starkt stöd och känner mig taggat, säger Göran Hägglund till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 sep 2011

Den kritik som framförs, bland annat av personer i dagens nummer av Världen idag, handlar i huvudsak om två saker: Kristdemokraternas usla opinionsläge borde betyda byte av ledarskap och det andra om partiets osynliga roll i Alliansen.

Göran Hägglund försvarar sig i en skriftlig kommentar till Världen idag:

– Det är förstås tillåtet att ha uppfattningen att någon annan borde leda Kristdemokraterna, skriver Hägglund.

Till skillnad från att fler kritiker menar Hägglund att stödet för honom i partiet är starkt.

– Jag känner mig taggad för uppgiften, skrive rhan och konstaterar  att det är Kristdemokraternas riksting som i januari väljer partiledare.

 

Angående Leif Hallbergs kritik om partiets plats i regeringen skriver Hägglund:

– Jag är övertygad om att majoriteten av mina partikamrater vill vara en del av alliansen. Att lämna samarbetet är ingen klok väg att gå.

– Utan Kristdemokraterna i regeringen hade det inte funnits något vårdnadsbidrag, vi hade inte fått igenom avdragsrätt för gåvor och Sveriges pensionärer hade inte fått sin skatt sänkt vid tre tillfällen, för att nämna några saker. Genom att vara en del av Alliansregeringen gör Kristdemokraterna skillnad i svensk politik.

 

Samuel Björk

samuel.bjork@varldenidag.se 

 

>> LÄS MER:

Ideologisk brytning bakom regeringskris

Ledare Förändrat ideologiskt landskap Ideologier är politikens grund. Ändå ansågs allmänt att dessa var överspelade efter Berlinmurens fall. Den liberala samhällsordningen hade segrat,...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...