Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Sven Nilsson Foto: Johan Hagstrom/Arkiv

Känd förkunnare: ”Fredsavtalet följer bibliska profetior”

Fredsavtalet mellan Israel och Förenade Arabemiraten är i linje med de bibliska profetiorna om framtiden, menar Sven Nilsson, med många decennier som pastor och förkunnare av Guds ord bakom sig.

– Araberna har genom Abraham fått en välsignelse som ännu inte är fullbordad, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 09:50, 18 aug 2020

I lördags berättade Världen idag om att Israel samt Förenade Arabemiraten nu normaliserar relationen med varandra. Förenade Arabemiraten blev det tredje arablandet, efter Egypten och Jordanien, att sluta fred med Israel. Sven Nilsson menar att den händelseutvecklingen överensstämmer med profetiska löften som beskrivs i första Mosebok 17:20-21.

– En försoning liknande den mellan Jakob och Esau tror jag är möjlig mellan arabländer och Israel. Arabländerna är huvudsakligen sunnimuslimer och pragmatiskt relaterade till Israel.

Kan man förvänta att fler arabländer sluter fred med Israel?

– Absolut, det tror jag. Flera av de arabiska småstaterna kan nog snart följa efter.

En anledning till detta är att Israel och flera arabländer har Iran som gemensam fiende. Ett annat skäl är att gemenskap med Israel skulle ge dessa länder större framgång, enligt Sven Nilsson.

– Arabländerna har pengar. Israel ligger i framkant vad gäller utvecklingen inom många områden, tillsammans kan de ta nya steg.

Vad gäller Iran ser Sven Nilsson en dystrare framtidsbild. Såväl Iran som deras bundsförvanter är shiamuslimer som kommer att förbli fiender till Israel. Iran kommer att ingå i en framtida fientlig allians mot Israel, vilket såväl Daniels bok i Gamla testamentet som Uppenbarelseboken talar om, menar han.

– Jag har ögonen på Iran och tror att landet kommer att söka sina allierade inom det område som 400 år före Kristus utgjorde det persiska imperiet, säger Sven Nilsson.

Jag har ögonen på Iran och tror att landet kommer att söka sina allierade inom det område som 400 år före Kristus utgjorde det persiska imperiet.

Ett folk som bejakar kallelsen att både synas och höras.

Ledarkrönika ”Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört” (Apg 4:20). De här orden – Petrus... torsdag 26/11 00:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Nu inleds rättegång för upploppet i Malmö

Brott. Busskurer krossades, lyktstolpar vältes och polisfordon utsattes för skadegörelse. Sex personer har... fredag 27/11 11:00

Många tror att problemet fortfarande stavas Israel

Israelkrönika I lördags lade den i nuläget mest kände sångaren i Egypten, Mohamed Ramadan, ut en bild på...