Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kalmar ska få höra budskapet om Jesus

Predikan av Sebastian Stakset samt gatuevangelisation blir några av programpunkterna vid ”Missionsdagen” i Kalmar nu på lördag, 19 september.

Nyheter · Publicerad 08:30, 16 sep 2020

Under dagen kommer olika samlingar att hållas i flera av Kalmars kyrkor – med Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt regeringens lagstiftning om sammankomster med maximalt 50 deltagare som rättesnöre.

– I den tid vi lever i vore det enklast att låta bli, men det finns inte tid till att sitta stilla. Vi vill ge hopp till Kalmar, säger Fredric Crona, pastor i Lorensbergskyrkan som är en av de lokala församlingar som bjudits in till satsningen.

Välkände evangelisten och rapparen Sebastian Stakset kommer att medverka vid seminarium i Lorensbergskyrkan samt predika under lördagskvällens gudstjänst i Kalmar domkyrka. En annan känd medverkande talare är Oasrörelsens Berit Simonsson, som även är regelbunden skribent i Världen idag.

Barnen i åldrarna sex till tolv år får sin alldeles speciella lördag – ”Draget” kommer att innebära aktiviteter, lekar, nya kompisar och lära känna Jesus.

När lördagen blivit till afton är tiden inne för att ge sig ut på stan och möta människor.

– Jag säger amen på det, vi vill gå ut och göra något för människorna i Kalmar. Det finns en hunger efter evangeliet, säger Fredric Crona.

Kalmarborna har även vid tidigare tillfällen haft möjlighet att möta troende kristna ute på stan.

– I december var vi fem frikyrkoförsamlingar som gjorde en gemensam grej som gav mersmak. Vi var ute på stan och delade ut ungefär 1 500 exemplar av Sebastian Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret”, berättar Fredric Crona.

Arrangörer är EFS Sydöst samt SALT Sydöst i samarbete med flera lokala församlingar. Med anledning av maximalt 50 personer närvarande på respektive samling behövs föranmälan för den som önskar vara med.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00