Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Kalmar ska få höra budskapet om Jesus

Predikan av Sebastian Stakset samt gatuevangelisation blir några av programpunkterna vid ”Missionsdagen” i Kalmar nu på lördag, 19 september.

Nyheter · Publicerad 08:30, 16 sep 2020

Under dagen kommer olika samlingar att hållas i flera av Kalmars kyrkor – med Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt regeringens lagstiftning om sammankomster med maximalt 50 deltagare som rättesnöre.

– I den tid vi lever i vore det enklast att låta bli, men det finns inte tid till att sitta stilla. Vi vill ge hopp till Kalmar, säger Fredric Crona, pastor i Lorensbergskyrkan som är en av de lokala församlingar som bjudits in till satsningen.

Välkände evangelisten och rapparen Sebastian Stakset kommer att medverka vid seminarium i Lorensbergskyrkan samt predika under lördagskvällens gudstjänst i Kalmar domkyrka. En annan känd medverkande talare är Oasrörelsens Berit Simonsson, som även är regelbunden skribent i Världen idag.

Barnen i åldrarna sex till tolv år får sin alldeles speciella lördag – ”Draget” kommer att innebära aktiviteter, lekar, nya kompisar och lära känna Jesus.

När lördagen blivit till afton är tiden inne för att ge sig ut på stan och möta människor.

– Jag säger amen på det, vi vill gå ut och göra något för människorna i Kalmar. Det finns en hunger efter evangeliet, säger Fredric Crona.

Kalmarborna har även vid tidigare tillfällen haft möjlighet att möta troende kristna ute på stan.

– I december var vi fem frikyrkoförsamlingar som gjorde en gemensam grej som gav mersmak. Vi var ute på stan och delade ut ungefär 1 500 exemplar av Sebastian Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret”, berättar Fredric Crona.

Arrangörer är EFS Sydöst samt SALT Sydöst i samarbete med flera lokala församlingar. Med anledning av maximalt 50 personer närvarande på respektive samling behövs föranmälan för den som önskar vara med.

Vår tillhörighet som kristna är Guds rike

Ledare Två rörelser i tiden brukar kallas för nationalism och globalisering. Hur ska vi som kristna... lördag 26/9 00:00

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan... lördag 26/9 18:00

Ny verksamhetsledare inom Pingströrelsen

Församling. Pingst styrelse har utsett en ny verksamhetsledare till Pingst Församling. Det blir Richard... lördag 26/9 14:00

Ingen paus för förföljelsen under corona

Missionsglimten Under corona­pandemin har jag skickat flera vädjanden om förbön för kristna som förföljs på grund... torsdag 24/9 00:10

Driver podd som kritiserar evolutionen

Ung. Stämmer det läraren säger på NO-lektionen? Hur väl underbyggd är egentligen evolutionsteorin? Redan...

Hur blir jag bättre på att lyssna på min fru?

Familjefrågan Jag har ett problem. Min fru och flera andra blir lätt irriterade på mig för att de upplever att...