Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Kalmar ska få höra budskapet om Jesus

Predikan av Sebastian Stakset samt gatuevangelisation blir några av programpunkterna vid ”Missionsdagen” i Kalmar nu på lördag, 19 september.

Nyheter · Publicerad 08:30, 16 sep 2020

Under dagen kommer olika samlingar att hållas i flera av Kalmars kyrkor – med Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt regeringens lagstiftning om sammankomster med maximalt 50 deltagare som rättesnöre.

– I den tid vi lever i vore det enklast att låta bli, men det finns inte tid till att sitta stilla. Vi vill ge hopp till Kalmar, säger Fredric Crona, pastor i Lorensbergskyrkan som är en av de lokala församlingar som bjudits in till satsningen.

Välkände evangelisten och rapparen Sebastian Stakset kommer att medverka vid seminarium i Lorensbergskyrkan samt predika under lördagskvällens gudstjänst i Kalmar domkyrka. En annan känd medverkande talare är Oasrörelsens Berit Simonsson, som även är regelbunden skribent i Världen idag.

Barnen i åldrarna sex till tolv år får sin alldeles speciella lördag – ”Draget” kommer att innebära aktiviteter, lekar, nya kompisar och lära känna Jesus.

När lördagen blivit till afton är tiden inne för att ge sig ut på stan och möta människor.

– Jag säger amen på det, vi vill gå ut och göra något för människorna i Kalmar. Det finns en hunger efter evangeliet, säger Fredric Crona.

Kalmarborna har även vid tidigare tillfällen haft möjlighet att möta troende kristna ute på stan.

– I december var vi fem frikyrkoförsamlingar som gjorde en gemensam grej som gav mersmak. Vi var ute på stan och delade ut ungefär 1 500 exemplar av Sebastian Staksets bok ”Bara ljuset kan besegra mörkret”, berättar Fredric Crona.

Arrangörer är EFS Sydöst samt SALT Sydöst i samarbete med flera lokala församlingar. Med anledning av maximalt 50 personer närvarande på respektive samling behövs föranmälan för den som önskar vara med.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...