Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Världen idag, podcasten Berggren och Birro samt företaget Aktiveringspedagogen gör gemensam sak och sprider julevangeliet under två decemberveckor på en tredjedel av alla spårvagnar i Göteborg. Foto: Läsarbild

Julbudskap på spårvagnar

Skyltar som påminner om det kristna budskapet syns i Göteborgs lokaltrafik inför julen. Det är Världen idag och företaget Aktiveringspedagogen som gemensamt önskar god jul och förkunnar om Guds kärlek genom reklam på spårvagnar och bussar.

Nyheter · Publicerad 00:00, 13 dec 2013

”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv”. Den kända bibelversen från Johannesevangeliets tredje kapitel går nu, tillsammans med andra bibelverser, att läsa på bussar och spårvagnar i hela Göteborg.
– Tanken är att få möjlighet att påminna människor om vad julen egentligen handlar om, nämligen Jesus. Genom att flera olika bibelord syns, tror vi att människor faktiskt börjar fundera på det och får något att tänka på inför julen, säger Lukas Berggren, chefredaktör för Världen idag.

Det är Världen idag som, tillsammans med företaget Aktiverings­pedagogen och podcasten som författaren Marcus Birro och Lukas Berggren gör tillsammans, önskar god jul till göteborgarna genom reklamskyltar som alltså syns i lokaltrafiken.
– Syftet är att belysa den kristna traditionen som julen bygger på, säger Sven Christensson på Aktiveringspedagogen, som fick idén när han besökte London och såg hur kristna där använde sig av reklam på dubbeldäckare.
– Om inte vi gör budskapet synligt för de människor som bor i staden och dess ytterområden så kommer det att glömmas bort. Vi vill också sprida information om att det finns en kristen dagstidning som berör både samhälle och individ, säger Sven Christensson, som hoppas att många ska se skyltarna och känna värme genom det budskap som sprids.
Reklamskyltarna kommer att kunna ses under åtminstone vecka 50 och 51.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

Ofödda. På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för...

Svenskar kritiska till lagförslag om könsingrepp

Könsdysfori. Åtta av tio svenskar tycker att det är en dålig idé att låta 15-åringar genomgå kirurgiska ingrepp i könsorganen utan sina föräldrars medgivande. Det...