Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Konferensens huvudtalare är den messianske juden Richard Harvey. Foto: Shalom över Israel

Judisk Jesustro lyfts på Israelkonferens

Kan man tro på Jesus och vara jude? Det är en av frågorna som kommer att diskuteras på Shalom över Israels sommarkonferens, som inleds på torsdagen och pågår till och med söndag.

Nyheter · Publicerad 15:00, 4 aug 2022

Konferensen fokuserar framför allt på bibelundervisning.

– Det handlar om den gammaltestamentliga grunden till den nytestamentliga kristendomen. Alltså hur judisk vår kristna tro egentligen är. Det är mycket mer än folk vet, säger P-O Hermansson, ordförande för Shalom över Israel, om konferensen som är den första på tre år.

Huvudtalare i år är Richard Harvey, en judisk engelsman som började följa Jesus 1974 när han studerade teologi i Bristol.

Harvey har tjänstgjort i Church’s Ministry among the Jewish People, varit ledare för Jews for Jesus UK, och är nu seniorforskare. Därtill är han akademisk dekan och direktor för postdoktorstudier vid All Nations Christian College där han fortfarande undervisar i den hebreiska Bibeln och judiska studier.

Richard Harvey kommer att hålla i sju undervisningspass under konferensen.

Två andra talare är riksdagsledamoten Mikael Oscarsson samt Israelkännaren Tomas Dixon. På lördagen kommer det att hållas ett panelsamtal med pastorer om hur vi i församlingarna talar om Bibeln, vårt judiska arv och det judiska folket.

Carina och Urban Ringbäck kommer att sjunga under konferensen.

Kristna är ju frälsta genom sin tro på Jesus, varför är det då viktigt att lära sig om judendom och det judiska folket?

– Tyvärr lever majoriteten av kristna i Sverige i dag som om vi har en identitet som är kristen – punkt. Men det är inte sant, säger P-O Hermansson.

– Vi har inte rätt att vara kristna på egen grund. Som hedningar har vi rätt att bli emottagna av Jesus och Gud via judarnas rätt att ha en relation till sin Gud, om man ska se det bibliskt. Av nåd har vi blivit inympade i ett judiskt träd.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00