Saliga är de ödmjuka, för de ska ärva jorden.
Matteusevangeliet 5:5

Världen idag

Konferensens huvudtalare är den messianske juden Richard Harvey. Foto: Shalom över Israel

Judisk Jesustro lyfts på Israelkonferens

Kan man tro på Jesus och vara jude? Det är en av frågorna som kommer att diskuteras på Shalom över Israels sommarkonferens, som inleds på torsdagen och pågår till och med söndag.

Nyheter · Publicerad 15:00, 4 aug 2022

Konferensen fokuserar framför allt på bibelundervisning.

– Det handlar om den gammaltestamentliga grunden till den nytestamentliga kristendomen. Alltså hur judisk vår kristna tro egentligen är. Det är mycket mer än folk vet, säger P-O Hermansson, ordförande för Shalom över Israel, om konferensen som är den första på tre år.

Huvudtalare i år är Richard Harvey, en judisk engelsman som började följa Jesus 1974 när han studerade teologi i Bristol.

Harvey har tjänstgjort i Church’s Ministry among the Jewish People, varit ledare för Jews for Jesus UK, och är nu seniorforskare. Därtill är han akademisk dekan och direktor för postdoktorstudier vid All Nations Christian College där han fortfarande undervisar i den hebreiska Bibeln och judiska studier.

Richard Harvey kommer att hålla i sju undervisningspass under konferensen.

Två andra talare är riksdagsledamoten Mikael Oscarsson samt Israelkännaren Tomas Dixon. På lördagen kommer det att hållas ett panelsamtal med pastorer om hur vi i församlingarna talar om Bibeln, vårt judiska arv och det judiska folket.

Carina och Urban Ringbäck kommer att sjunga under konferensen.

Kristna är ju frälsta genom sin tro på Jesus, varför är det då viktigt att lära sig om judendom och det judiska folket?

– Tyvärr lever majoriteten av kristna i Sverige i dag som om vi har en identitet som är kristen – punkt. Men det är inte sant, säger P-O Hermansson.

– Vi har inte rätt att vara kristna på egen grund. Som hedningar har vi rätt att bli emottagna av Jesus och Gud via judarnas rätt att ha en relation till sin Gud, om man ska se det bibliskt. Av nåd har vi blivit inympade i ett judiskt träd.

Ett frimodigt alternativ lyser tyvärr med sin frånvaro

Ledare Det är snart inte mer än en månad kvar till höstens val den 11 september. Redan om drygt två veckor... lördag 6/8 00:00

Ett miljökrig riktas mot stora medborgargrupper

Ledare Det pågår ett miljökrig mot de stora medborgargrupperna i det västerländska samhället och mot basen... fredag 5/8 00:00

KD: Öppna Sollefteås förlossning igen

Politik. Kristdemokraterna vill ha en nationell plan för förlossningsvården. Den kan bli ett första steg i... måndag 8/8 14:34

L vill se ordningslyft i skolan

Politik. Liberalerna föreslår ett ”ordningslyft” för studiero i skolan. Partiet vill att alla skolor skriver... måndag 8/8 14:30

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier