Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Jordan B Peterson kommer till Sverige

Den populäre kanadensiske psykologen och internetfenomenet Jordan B Peterson kommer till Sverige i sommar. Den 5 juni ställer han sig på scen på Hovet i Stockholm och den 8 juni är det dags för Scandinavium och Göteborg, enligt ett pressmeddelande.

Nyheter · Publicerad 08:00, 10 dec 2021

Peterson är professor i psykologi vid universitetet i Toronto, men det är som samhällsdebattör han blivit världsberömd – bland annat genom sin populära kanal på Youtube, där han har 4,3 miljoner följare, och sin bästsäljare 12 livsregler: ett motgift mot kaos.

Han är känd som en förespråkare av oinskränkt yttrandefrihet och för sin kritik mot identitetspolitik, feminism och politisk korrekthet. Världen idag har vid flera tillfällen berättat om hans ifrågasättanden av genusteorierna, men även att han i olika uttalanden indikerat en öppenhet för evangeliet.

Sverigebesöket blir Petersons andra, senast han var här var 2018. Då väckte han starka reaktioner – bland annat efter att ha tvistat om genus med Annie Lööf i programmet Skavlan.

Biljetterna till eventet släpps den 3 december. Temat på föreläsningarna kommer vara ”Beyond order” (Bortom ordning) – samma namn som Petersons uppföljare till boken om tolv livsregler.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00