Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Johnson isolerad sedan vaccinerad minister smittats

Storbritannien tog på måndagen bort de återstående restriktionerna. Samtidigt meddelades att premiärminister Boris Johnsson försatts i karantän. Detta sedan hälsominister Sajid Javid testat positivt för Covid-19 trots att han fått två doser vaccin.

Nyheter · Publicerad 15:13, 23 jul 2021

Alla vuxna i Storbritannien har blivit erbjudna minst en första dos av covid-19-vaccinet, uppger landets vårddepartement. Därmed har landet nått det mål som premiärminister Boris Johnson tidigare satte upp, inför att de sista restriktionerna togs bort på måndagen.

Samtidigt sprids deltavarianten och smittonivåerna är nu de högsta sedan i januari. Landets hälsominister Sajid Javid är en av dem som nyligen bekräftats smittad med coronaviruset.

Javid har fått två sprutor av Astra Zenecas vaccin, som i analyser har visat sig ge ett 60-procentigt skydd mot att få covid-19-symptom och 92-procentigt skydd mot att bli så pass sjuk att det krävs sjukhusvård.

Boris Johnsson har försvarat planerna på återöppningen av landet med att vaccinprogrammet gör att färre riskerar att avlida med covid-19, och att det är säkrast att öppna på sommaren då trycket på vården är mindre.

Sajid Javid som bara haft uppdraget som hälsominister i tre veckor har nyligen uttryckt i stöd för Boris Johnsons beslut att häva restriktionerna, skriver ABC News.

– Lyckligtvis är mina symtom milda, skriver Sajid Javid på Twitter och uppmanar alla som inte tagit vaccinet att göra det.

De restriktioner Storbritannien tagit bort är bland annat krav på att bära mask och social distansering. Nattklubbar får öppna igen och pubar tillåts servera som vanligt utan begränsningar till bordsservering. De som är i arbete kommer inte att uppmanas att jobba hemifrån längre. 

Boris Johnson har själv valt att isolera sig eftersom han har haft kontakt med hälsominister Sajid Javid.

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier