Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

John Ortberg Foto: Timotius Tjahjadi

John Ortberg tvingas bort från pastorstjänst

Den kände teologen och författaren John Ortberg tvingas lämna rollen som pastor i den amerikanska församlingen Menlo Church i Kalifornien. Detta till följd av en förtroendekris.

Nyheter · Publicerad 14:50, 4 aug 2020

Orsaken är att John Ortberg har låtit sin son arbeta med barn trots att sonen erkänt attraktion till minderåriga, uppger tidningen Christian Post.

Den svenskättade teologen och författaren har under de senaste 17 åren arbetat som pastor i Menlo Church i Kalifornien, USA.

”Det är med tungt hjärta som en enhällig styrelse beslutat att John måste avgå som pastor”, skriver en av församlingens äldste i ett pressmeddelande som Christian Post citerar.

Den 63-årige pastorn och teologen John Ortberg har blivit bekant för många i Sverige då flera av hans böcker översatts till svenska och nått en större läsekrets.

Det är med tungt hjärta som en enhällig styrelse beslutat att John måste avgå som pastor.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...