Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

"Mirakelstatus: Inte ett enda ben brutet", skriver Johannes Amritzer i ett Facebookinlägg. Foto: Privat

Johannes Amritzer i osannolik rådjursolycka

”Ett enda stort under.” Så beskriver pastorn Johannes Amritzer det faktum att han klarade sig oskadd efter att ha krockat med ett dräktigt rådjur under en motorcykeltur i helgen. – Jag måste ha landat på djuret, berättar Amritzer för Expressen.

Nyheter · Publicerad 12:15, 28 maj 2018

Det var i fredags kväll som förkunnaren Johannes Amritzer, pastor i SOS Church, var på väg hem från en graffitti-festival i Högdalen, söder om Stockholm, då olyckan var framme. Amritzer, som körde i omkring 80 kilometer i timmen på sin Harley Davidson, blev plötsligt varse om att ett rådjur hoppade rakt på honom från vägkanten. 

– Jag knockas av det här rådjuret. Och den var tydligen dräktig, och jag hör hur den spricker när den träffar mig, berättar Amritzer för Expressen.

– Det var så absurt alltihop. Och jag tänkte bara: ”nu dör jag”, fortsätter han.

För tidningen berättar Amritzer hur motorcykeln drar iväg medan han åker i backen tillsammans med rådjuret och två rådjursfoster.

– Det var som en skräckfilm. Fostren från rådjuret ligger på vägen och rådjuret dör mer eller mindre i min famn. Och jag vet inte om det är mitt eller rådjurets blod och inälvor som ligger överallt, säger han.

De tre rådjuren dog, men Johannes Amritzer klarade sig i princip oskadd.

– Jag måste ha landat på djuret. Ambulanspersonalen trodde att det var därför jag överlevde, säger han.

SOS Alarm bekräftar i stora drag omständigheterna kring olyckan, för Expressen. Vad som var orsaken till att Amritzer överlevde uttalar de sig dock inte om. Det har däremot Amritzer själv en klar uppfattning om.

– Det känns som ett enda stort under, som en änglavakt gånger tio, säger han till tidningen.

Johannes Amritzer togs till sjukhus, men skrevs ut ett dygn senare. Enligt Expressen var han på plats i kyrkan på söndagen. Och där ska det givna samtalsämnet ha varit olyckan.

På sin Facebooksida beskriver Amritzer med egna ord den osannolika händelsen.

”Första gången jag gjort kejsarsnitt på ett rådjur medan jag kört” konstaterar han och ger därefter en stor eloge till ambulanspersonal, poliser, sjuksköterskor och läkare.

Den största äran ger han dock till Gud.

”Mirakelstatus: Inte ett enda ben brutet. Bara chockad, märkt av blåmärken, skrapsår och en massa smärta i dag… Jag antar att det inte var min tid att sluta än”, skriver han.

Till Världen idag säger Amritzer att det hela var ett allvarligt "wake up-call" – en påminnelse om hur snabbt livet kan vara över.

– Både ambulanspersonal och akutläkaren sa att jag inte skulle ha överlevt detta, säger han.

Amritzer är övertygad om att det inte var "tur" som gjorde att han klarade sig, utan "Guds mäktiga beskydd".

– Jag söker Gud just nu. Vad ska jag göra med resten av tiden här på jorden? Vill Han kanske säga något ...

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...