Nyheter

Joakim Lundqvist: ”Går olika vägar – men vänskapen består”

Vår vänskap består, men vägarna skiljs, säger Joakim Lundqvist, förstepastor i Livets ord.

Livets ords förstepastor, Joakim Lundqvist, har tagit Ulf och Birgitta Ekmans beslut att bli katoliker med lugn. För Världen idag berättar han att han känner "tro, frid och glädje" i det som nu sker. Även om vägarna framåt nu blir annorlunda består den starka vänskapen, säger han. Och Ulf Ekman kommer bland annat att predika på Europakonferensen i sommar. "Vi har ju haft några katolska gästtalare tidigare och de har sagt många bra saker", säger Joakim Lundqvist med ett leende.

Det är en glad och avslappnad pastor som möter Världen idag. Ulf och Birgitta Ekmans beslut – att bli katoliker – är något som han tar med ro och glädje. Och han välsignar dem.
– Jag har känt Ulf och Birgitta så pass länge att jag vet att de inte rusar in i saker på ett oöverlagt sätt. Det här har varit en resa för dem, där de också har behövt hålla isär sin personliga vandring och ledarskapet för rörelsen de har grundat. Nu är deras engagemang i Livets ord avslutat och de kan se steget som ett gensvar på en personlig kallelse från Gud till dem båda. Jag har fullt förtroende för dem och för det faktum att de vill lyssna till Guds röst och ledas av den, och ber från djupet av hjärtat om välsignelse över dem och deras väg framåt.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS