Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Missionsorganisationen Agape Sveriges mål är att dela ut ”Berättelsen om Jesus – ett familjeäventyr” till Sveriges alla barnfamiljer nästa år. Foto: Jesus Film Media

Jesusfilm till alla svenska barnfamiljer

Målet är högt satt. Till nästa påsk ska alla Sveriges barnfamiljer ha fått en film om Jesus. Det handlar om 406 000 hushåll med barn i åldern 6-10 år.

Nyheter · Publicerad 00:00, 6 dec 2013

–  Det finns inget annat sätt, mig veterligen, att ge barnen och barnfamiljerna Guds ord på den bredd­en, säger Tord Larsson, nationell representant för missions­organisationen Agape Sverige.
– Församlingar jobbar lokalt och gör ett bra jobb. Men generellt sett är det inte många barn som går i söndagsskolorna i landet längre. Här tar vi ett grepp över hela Sverige.
För att kunna klara av utskicket måste Agape Sverige få hjälp med omkostnaderna, och ber nu landets församlingar att stödja kampanjen genom att ge 11 kronor för varje barnfamilj som finns i deras kommun.

För att hinna med att beställa filmen och sedan få ut den med posten måste beställningen ligga klar till den 15 januari. Bara informationen om kampanjen kommer ut, tror Tord Larsson att många skulle vilja stödja projektet finansiellt.
– Erfarenheten av den här filmen är att barn tittar på den, och att de tittar på den många gånger – de är helt fascinerade. Och vi tror att när barnen tittar, vilket de ofta gör med sina föräldrar, då jobbar den helige Ande med dem. Då växer de upp och får veta att det finns någon som heter Jesus och som bryr sig om dem.

Filmen "Berättelsen om Jesus" kan ses på internet på jesusfilmmedia.org, både på svenska och många andra språk. På den dvd som är tänkt att delas ut kan titta­ren välja mellan 15 olika språk. I samband med att filmen delas ut kommer Agape Sverige att lägga upp en hemsida, med information om och hänvisning till alla de församlingar som hjälper till att stödja utdelningen.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

Vad är Palestina och vilka är palestinierna?

Israelkommentar Ofta talas det om ”palestinierna” som om de vore ursprungsbefolkningen i det som är dagens Israel. Men detta, som så mycket annat när det gäller...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...