Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Jesus lyftes fram på fotbollsplan i Eskilstuna

Varje vecka samlar Sport for Life i Eskilstuna en grupp ungdomar för att spela fotboll. Nu har de dessutom arrangerat en stor fotbollsturnering med budskapet om Jesus som en självklar del.

Nyheter · Publicerad 07:00, 25 jun 2022

Förra veckan anordnade den kristna idrottsorgansiationen Sport for Life en stor fotbollsturnering för ungdomar, med stöd av Athletic Football Club Eskilstuna. Turneringen ägde rum på Ekängens idrottsplats i Eskilstuna.

Totalt deltog cirka fyrtio ungdomar, både tjejer och killar, plus tjugo coacher och lika många volontärer.

– Vi ville göra en satsning i Eskilstuna för att nå fler ungdomar med budskapet om Jesus. Fotbollen är ett redskap för detta, säger Alberth Andersson från Sport for Life Eskilstuna, som höll i trådarna under dagen.

För ett år sedan var Alberth med och drog i gång arbetet med Sport for Life’s fotbollsgrupp i Eskilstuna. Sedan dess möts en grupp ungdomar varje vecka och spelar fotboll ihop.

De flesta av dem har ingen koppling till kyrkan, men via fotbollen har de fått kontakt med kristna människor, vilket har lett till att en del av dem nu även söker sig till Pingstkyrkans ungdomssamlingar.

– Detta är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att få bygga relationer med ungdomar och visa vem Jesus är i dag, säger Alberth.

Fotbollsturneringen var ett led i kyrkans idrottsarbete, och dagen avslutades med ett besök av Betsegaw Assefa, mer känd som Betz. Han var tidigare tungt kriminell med värdetransportrån som specialitet, men ett livsomvandlade möte med Gud förändrade hans liv radikalt.

Betz delade sitt vittnesbörd om hur Guds kärlek övervinner hatet. Han berättade om sitt tidigare liv i mörker och om vad Jesus har fått betyda för honom.

– Hans hälsning var att även om livet känns tungt just nu så finns det hopp om förändring. Det var flera av ungdomarna som efteråt sade att de blivit berörda av budskapet, säger Alberth Andersson.

Arrangörerna är både nöjda och tacksamma för fotbollsturneringen och vill gärna arrangera något liknande igen. Men framför allt vill de fortsätta sitt arbete med fotbollsgruppen varje vecka för att genom det nå Eskilstunas fotbollsungdomar med evangelium.

Detta är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att få bygga relationer med ungdomar och visa vem Jesus är i dag.

Sport for Life

• En idrottsorganisation med kristen profil som startades av hockeyprofilen Paul Kobylarz 1995.

• Sport for Life hjälper kristna idrottare i olika åldrar och på alla nivåer att växa och utvecklas – inte bara i sin idrott, utan också som människor.

• Målet är att få se en förvandlad idrottsvärld.

Förvirrande när kristna ledare kallar muslimer ”trossyskon”

Ledare I ett pluralistiskt samhälle med en mångfald av religioner och livsåskådningar sida vid sida blir... lördag 13/8 00:00

Vårt aktiva ja och nej är avgörande nycklar i Guds rike

Ledare ”Ert ord ska vara ’ja’ eller ’nej’. Allt därutöver kommer från den onde” (Matt 5:37). Jesu ord är... fredag 12/8 00:00

KD vill att polisen dna-testar vid utlänningskontroller

Politik. KD vill återuppliva Reva-projektet med skärpta inre utlänningskontroller, säger partiledaren Ebba... lördag 13/8 17:00

V vill se ”svenska elpriser” – utmanar EU:s konkurrenslag

Energipolitik. Vänsterpartiet vill införa ett lägre pris för svenska elkonsumenter och behålla marknadspriset för... lördag 13/8 12:00

Låt oss välsigna och hedra alla lärare

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Det här är sista söndagen innan skolan börjar. Sex–sjuåringarna, som ska börja skolan, undrar hur... lördag 13/8 00:00

”Tack vare er har jag lärt känna Jesus”

Inför söndag När jag skriver detta är det mitt i semestern. Flera veckor av att få koppla av, uppleva saker,... torsdag 11/8 00:30

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier