Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Jesus lyftes fram på fotbollsplan i Eskilstuna

Varje vecka samlar Sport for Life i Eskilstuna en grupp ungdomar för att spela fotboll. Nu har de dessutom arrangerat en stor fotbollsturnering med budskapet om Jesus som en självklar del.

Nyheter · Publicerad 07:00, 25 jun 2022

Förra veckan anordnade den kristna idrottsorgansiationen Sport for Life en stor fotbollsturnering för ungdomar, med stöd av Athletic Football Club Eskilstuna. Turneringen ägde rum på Ekängens idrottsplats i Eskilstuna.

Totalt deltog cirka fyrtio ungdomar, både tjejer och killar, plus tjugo coacher och lika många volontärer.

– Vi ville göra en satsning i Eskilstuna för att nå fler ungdomar med budskapet om Jesus. Fotbollen är ett redskap för detta, säger Alberth Andersson från Sport for Life Eskilstuna, som höll i trådarna under dagen.

För ett år sedan var Alberth med och drog i gång arbetet med Sport for Life’s fotbollsgrupp i Eskilstuna. Sedan dess möts en grupp ungdomar varje vecka och spelar fotboll ihop.

De flesta av dem har ingen koppling till kyrkan, men via fotbollen har de fått kontakt med kristna människor, vilket har lett till att en del av dem nu även söker sig till Pingstkyrkans ungdomssamlingar.

– Detta är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att få bygga relationer med ungdomar och visa vem Jesus är i dag, säger Alberth.

Fotbollsturneringen var ett led i kyrkans idrottsarbete, och dagen avslutades med ett besök av Betsegaw Assefa, mer känd som Betz. Han var tidigare tungt kriminell med värdetransportrån som specialitet, men ett livsomvandlade möte med Gud förändrade hans liv radikalt.

Betz delade sitt vittnesbörd om hur Guds kärlek övervinner hatet. Han berättade om sitt tidigare liv i mörker och om vad Jesus har fått betyda för honom.

– Hans hälsning var att även om livet känns tungt just nu så finns det hopp om förändring. Det var flera av ungdomarna som efteråt sade att de blivit berörda av budskapet, säger Alberth Andersson.

Arrangörerna är både nöjda och tacksamma för fotbollsturneringen och vill gärna arrangera något liknande igen. Men framför allt vill de fortsätta sitt arbete med fotbollsgruppen varje vecka för att genom det nå Eskilstunas fotbollsungdomar med evangelium.

Detta är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Att få bygga relationer med ungdomar och visa vem Jesus är i dag.

Sport for Life

• En idrottsorganisation med kristen profil som startades av hockeyprofilen Paul Kobylarz 1995.

• Sport for Life hjälper kristna idrottare i olika åldrar och på alla nivåer att växa och utvecklas – inte bara i sin idrott, utan också som människor.

• Målet är att få se en förvandlad idrottsvärld.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft!

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

S-topp och M-politiker pausar politiken efter möte med Hamaskoppling

Politik. Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) som kritiserats för sin medverkan vid en palestinsk konferens i... onsdag 31/5 22:00

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00