Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Jerusalem spelar på Hönö i början av juli. Bilden är från en tidigare turné med Jerusalem. Foto: Mikael Good

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det legendariska kristna hårdrocksbandet Jerusalem återigen hålla konsert i sommar. Premiären är inbokad i Hönökonferensens XL-hall dagen innan den återkommande kristna konferensen börjar.

Nyheter · Publicerad 20:00, 8 jun 2023

”Eftersom vi preppat XL-hallen inför Hönökonferensen som börjar den 8 juli, ville vi i år starta en dag innan konferensen drar i gång”, förklarar arrangörerna på biljettförsäljningssidan nortic.se, där det framgår att konserten med Jerusalem kommer att hållas i nämnda hall på kvällen den 7 juli.

I ett inlägg om konserten på Jerusalems Facebooksida konstaterar gruppen att det blir den första konserten på ungefär två och ett halvt år, samt att de är ”taggade”. Dessutom lovar de att bjuda på lite nytt material från sitt nya album Stygn.

Redan sommaren 2021 berättade Världen idag om arbetet med det nya albumet, där sångaren Ulf Christiansson konstaterade att de under de senaste åren hade fått avbryta arbetet flera gånger, dels på grund av coronapandemin, dels på grund av andra missöden och sjukdomar.

Vad Christiansson då inte visste var att han dessutom ungefär ett halvår senare, i mars 2022, skulle få veta att han hade fått en tumör vid bukspottkörteln. Som Världen idag berättade i december blev 2022 ett dramatiskt år för artisten, med både cellgiftsbehandling och bortopererande av flera organ.

Samtidigt visade det sig att det som först troddes vara ett elak­artat slag av bukspottkörtelcancer med stor risk för spridning, i själva verket var en annan mindre aggressiv variant. Och till slut, efter alla behandlingar, fick Christiansson beskedet att det inte längre syntes några tecken på cancer i hans kropp.

Det nya albumet beskrev artisten i december som ett album som talar rätt in i den tid vi lever i, och som har formats av det han gick igenom under förra året.

– Texterna är väl beprövade. Jag har vänt och vridit och frågat Gud. Jag ville bara skriva det han hade sagt till mig och vi har haft många konversationer där på sjukhuset, sade Ulf Christiansson då.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40