Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Jemens fiender möttes vid Stockholmsmötet

Parterna i krigets Jemen lämnar Sverige med flera överenskommelser och ett historiskt handslag i minnet. Uppgörelsen om eldupphör i al-Hudaydah ger för första gången hopp åt hungrande civila. Men det återstår att se om de bräckliga löftena hålls.

Nyheter · Publicerad 17:33, 14 dec 2018

Snöflingorna singlade ned under avslutningen av Jemensamtalen och klädde åkrarna kring Johannesbergs slott i vitt. Ännu har inga fredsfanor höjts. Men från att inte ha pratat med varandra på 2,5 år har parterna tagit flera steg mot mer djupgående samtal om att sätta punkt för konflikten.

Stämningen vid avslutningsceremonin var betydligt mer uppsluppen än vid mötets inledning i förra veckan. Båda sidornas delegater bjöd på breda leenden och småpratade avslappnat innan FN:s generalsekreterare tog till orda.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...