Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Enligt Jerusalem Post är Azerbajdzjan, där en majoritet av befolkningen är muslimer, extremt betydelsefullt för Israel, eftersom det gränsar till Iran och levererar ungefär 40 procent av Israels olja. En Azeri-man ber på ett oljefält utanför Baku. Foto: Shakh Aivazov/AP/TT

Israels förste kristne arabiske ambassadör

För första gången i Israels historia har en arabisk kristen diplomat blivit utsedd till ambassadör. Advokaten George Deek, utrikesministeriets enda kristna tjänsteman, blir snart placerad i Azerbajdzjans huvudstad Baku.

Nyheter · Publicerad 18:10, 24 nov 2018

34-årige George Deek är expert på internationella lagar och har arbetat på Israels utrikesministerium i över tio år. Han har kallats Israels bästa diplomat och har bland annat varit vice ambassadör i Nigeria och Norge.

Snart blir han alltså ambassadör i Azerbajdzjan och den första arabisk-kristna ambassadören Israel någonsin haft.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...