Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Ett botemedel för alla sorters cancer och med mycket få biverkningar. Så beskriver det israeliska medicinföretagets vd, Ilan Morad, det läkemedel man är på väg att ta fram. Foto: Pixabay

Israeliskt företag: Har hittat bot mot ”all form av cancer”

Världens första kompletta botemedel mot all form av cancer, det säger sig en grupp israeliska forskare ha funnit. Men cancerexperter menar att påståendena är för bra för att vara sanna och resultaten har ännu inte publicerats offentligt.

Nyheter · Publicerad 16:43, 1 feb 2019

Forskargruppen på företaget Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd hävdar att man kommer att kunna påbörja kliniska studier på patienter inom ett år.  

– Vi har fortfarande en lång väg att gå, men i slutändan tror vi att vi kommer att ha ett botemedel för alla sorters cancer och med mycket få biverkningar, säger företagets vd Ilan Morad till The Times of Israel.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...