HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Ett botemedel för alla sorters cancer och med mycket få biverkningar. Så beskriver det israeliska medicinföretagets vd, Ilan Morad, det läkemedel man är på väg att ta fram. Foto: Pixabay

Israeliskt företag: Har hittat bot mot ”all form av cancer”

Världens första kompletta botemedel mot all form av cancer, det säger sig en grupp israeliska forskare ha funnit. Men cancerexperter menar att påståendena är för bra för att vara sanna och resultaten har ännu inte publicerats offentligt.

Nyheter · Publicerad 16:43, 1 feb 2019

Forskargruppen på företaget Accelerated Evolution Biotechnologies Ltd hävdar att man kommer att kunna påbörja kliniska studier på patienter inom ett år.  

– Vi har fortfarande en lång väg att gå, men i slutändan tror vi att vi kommer att ha ett botemedel för alla sorters cancer och med mycket få biverkningar, säger företagets vd Ilan Morad till The Times of Israel.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...