Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Israelisk studie: Fjärde vaccindos ger inte skydd mot omikron

Inte ens en fjärde vaccindos skyddar mot smitta av omikron, visar en israelisk studie.

– Sammanfattningen är att vaccinet är utmärkt mot alpha och delta, för omikron är det inte tillräckligt bra, säger israeliska forskaren Gili Regev-Yochay enligt Times of Israel.

Nyheter · Publicerad 08:00, 24 jan 2022

Israeliska forskare har funnit att en fjärde dos vaccin endast delvis skyddar mot omikronsmitta. De nuvarande vaccinerna är mindre effektiva mot omikronvarianten, menar forskarna.

Gili Regev-Yochay anser ändå att det är en god idé att ge en fjärde dos vaccin till de människor som löper högst risk att bli svårt sjuka av covid-19, uppger Times of Israel.

Tidningen skriver att premiärminister Naftali Bennett drivit på i att den israeliska befolkningen ska erbjudas en fjärde vaccindos, trots brist på data om eventuell effekt av en sådan boosterdos. Fler än en halv miljon israeler har hittills vaccinerats för fjärde gången, enligt Times of Israel.

I Israel hoppas man att den extra boosterdosen, trots bristen på data, ska kunna bidra till att hålla omikronsmittan i schack så att man kan undvika överbelagda sjukhus samt nedstängning av vardagslivet.

Den israeliska studien genomfördes trots att världshälsoorganisationen WHO uppmanat länder att skjuta upp boosterprogram tills hela världen fått tillgång till initiala vaccindoser. Ungefär två tredjedelar av Israels befolkning på nästan 9,5 miljoner har fått minst en dos av vaccinet, och nästan 4,4 miljoner israeler har fått tre doser, uppger Times of Israel.

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00