Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Israelisk studie: Fjärde vaccindos ger inte skydd mot omikron

Inte ens en fjärde vaccindos skyddar mot smitta av omikron, visar en israelisk studie.

– Sammanfattningen är att vaccinet är utmärkt mot alpha och delta, för omikron är det inte tillräckligt bra, säger israeliska forskaren Gili Regev-Yochay enligt Times of Israel.

Nyheter · Publicerad 08:00, 24 jan 2022

Israeliska forskare har funnit att en fjärde dos vaccin endast delvis skyddar mot omikronsmitta. De nuvarande vaccinerna är mindre effektiva mot omikronvarianten, menar forskarna.

Gili Regev-Yochay anser ändå att det är en god idé att ge en fjärde dos vaccin till de människor som löper högst risk att bli svårt sjuka av covid-19, uppger Times of Israel.

Tidningen skriver att premiärminister Naftali Bennett drivit på i att den israeliska befolkningen ska erbjudas en fjärde vaccindos, trots brist på data om eventuell effekt av en sådan boosterdos. Fler än en halv miljon israeler har hittills vaccinerats för fjärde gången, enligt Times of Israel.

I Israel hoppas man att den extra boosterdosen, trots bristen på data, ska kunna bidra till att hålla omikronsmittan i schack så att man kan undvika överbelagda sjukhus samt nedstängning av vardagslivet.

Den israeliska studien genomfördes trots att världshälsoorganisationen WHO uppmanat länder att skjuta upp boosterprogram tills hela världen fått tillgång till initiala vaccindoser. Ungefär två tredjedelar av Israels befolkning på nästan 9,5 miljoner har fått minst en dos av vaccinet, och nästan 4,4 miljoner israeler har fått tre doser, uppger Times of Israel.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00