Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israel till Hamas: Det som var kommer inte att fortsätta

Nyheter · Publicerad 16:34, 6 mar 2019

Den senaste veckan har Hamas återupptagit skickandet av ballonger med brandbomber och sprängämnen från Gaza in i Israel. Förra sommaren och hösten ledde detta till att stora delar av skog och mark, för att inte säga skördar, gick förlorade i Israel. Detta sker samtidigt som de våldsamma demonstrationerna vid gränsstaketet, inklusive användning av sprängmedel och beskjutning mot israeliska soldater, intensifieras. Hamas uttalade för ett par veckor sedan att de ville elda på situationen inför valet i Israel i ett försök att uppnå eftergifter.

Men nu säger talesmannen för Det israeliska försvaret (IDF) att man inte kommer att acceptera en liknande situation som i fjol. Man arbetar intensivt med att finna motåtgärder mot ballongerna och drakarna, men man tänker också gå på offensiven. Israel säger att de sitter på kunskap om vilka som ligger bakom ballongterrorn, och att de tänker slå till direkt mot dessa – inte mot dem som skickar ballongerna, eftersom de ofta är barn. Ett sådant beslut, att ta ut upphovsmännen, kan leda till en upptrappning och kräver därför regeringens stöd.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.