Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk.
2 Korintierbrevet 9:8

Världen idag

Roy Cagbian står med sina döttrar, Shandev, 7 månader Ashley, tre år, framför deras förstörda hem i Tacloban i centrala Filippinerna. Foto: Wally Santana/AP Photo/TT

Israel skickar medicinsk hjälp till Filippinerna

Israels största hjälporganisation sände på lördagen sju läkare till katastrofdrabbade Filippinerna och på söndag åkte såväl medicinsk personal som experter på eftersök och räddning från den israeliska armén (IDF) till landet.

Nyheter · Publicerad 12:03, 11 nov 2013

Ledaren för organisationen IsraAid, Shahar Zahavi, säger att det är svårt att få översikt av katastrofen, som många liknar vid tsunamin som drabbade Indiska Oceanen 2004 då mellan 230 000 och 280 000 personer dog i fjorton länder.
– Först måste vi skaffa oss en översikt över katastrofens skadeomfattning. Det finns ingen medicinsk hjälp att få, så vårt första mål är att ge sådan hjälp, säger Zahavi till Jerusalem Post.
På söndagkvällen sände Israel ett team på sex personer till Filippinerna som experter inom eftersök, räddning och vård. Fyra av arbetarna kommer från civilförsvaret och två från utrikesdepartementet och de ska utvärdera behoven på marken innan Israel skickar en större delegation till landet.

Under de närmaste dagarna kommer IsraAid att skicka traumaspecialister och specialister inom vård för barn vid katastrofer.
– Traumabehandling och hjälp till barn är några av de mest akuta behoven i sådana här situationer, säger Zahav.

Experterna ska också kontrollera infrastrukturen efter tyfonens härjning och värder på vilket sätt IDF kan bistå räddningsarbetet på bästa sätt.
Hjälpen från Israel sker efter direktiv från IDF-chefen Benny Gantz och Israels regering på söndagen.
Israel har flera gånger tidigare hjälpt till vid katastrofer, som vid jordbävningen i Haiti i januari 2010 samt vid jordbävningen i Turkiet 2011.

John Solsvik
Norska Dagen
redaktionen@varldenidag.se 

Läs alla artiklar om katastrofen i Filippinerna här

FN:s falska anklagelser om vattenapartheid i Israel

Israelkommentar Den 23 september publicerade Kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) en... torsdag 28/10 00:00

Gud har vida överträffat många av våra djärvaste drömmar.

Ledarkrönika Den här hösten firar vår församling ”Kungsporten 20 år”. Vi gör det vid två tillfällen. I söndags... torsdag 28/10 00:00

Träd fram kristna kvinnor i era partier

Efter andra världskriget motsatte sig Socialistpartiet i Frankrike att ge kvinnor rösträtt med... torsdag 28/10 00:00

Efter kritiken – domstol skärper regler om jäv

Barnmorskemålen. Det svenska barnmorskemålet är bara ett av flera fall som Europadomstolen haft på sitt bord där det... onsdag 27/10 11:28

Den som söker sig till korset har rätt att få möta frälsningens budskap.

Inför söndag För en tid sedan upplevde jag att Gud besökte den kyrka som jag var del av genom människor vars... torsdag 28/10 00:10

Brott mot spelreglerna måste få konsekvenser

Israelkrönika Rina Shnerb var 17 år gammal när hon den 23 augusti 2019 mördades på vägen till källan Ein Bubin i...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier