Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israel backar – släpper in anti-israelisk USA-politiker

Israels regering sade sig stoppa besöket av två amerikanska kongressledamöter som uttryckt stöd för en bojkott av Israel. USA:s president Donald Trump ansåg att det är ett tecken på ”stor svaghet” om Israel släpper in kvinnorna. På fredagen kom dock besked att den ena kvinnan skulle släppas in i landet så länge besöket endast sker på humanitära grunder.

Nyheter · Publicerad 18:00, 16 aug 2019

Demokraterna Ilhan Omar och Rashida Tlaib, den första med somaliska och den andra med palestinska rötter, hade planerat att besöka Israel och de palestinska områdena i helgen. De båda muslimska kvinnorna, som tidigare kritiserat Israel skarpt, skulle åka till bland annat östra Jerusalem och Judéen/Samarien, även kallat Västbanken.

Men på torsdagen sade en israelisk regeringskälla att inrikesdepartementet i Jerusalem ännu inte beslutat om besöket ”i dess nuvarande föreslagna form” ska tillåtas.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Migration. Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten....

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Brott. Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett...

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag. 

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Israel. Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det...