Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Islamister gripna vid räder i Frankrike

Ett 20-tal islamister greps i polisräder tidigt på fredagsmorgonen i flera städer i Frankrike, däribland Toulouse där mördaren Mohammed Merah dödades vid en polisingripande i förra veckan. President Sarkozy uppger att räderna ska fortsätta.

Nyheter · Publicerad 10:51, 30 mar 2012

 Elittrupper slog till samtidigt på flera platser i Tolouse, Nantes, Lyon, Marseille, Paris, Nice och Le mans. Poliskällor uppger för AFP att flera vapen tagits i beslag vid räderna, däribland minst en Kalashnikov, rapporterar BBC News.

President Sarkozy sade på fredagsmorgonen till Europe 1 Radio att räderna mot misstänkta radikala islamister kommer att fortsätta.

Poliskällor uppger att det inte finns någon direkt koppling mellan Merah och fredagens räder. Merahs bror Abdelkader misstänks ha hjälpt honom genomföra de sju mord han tog på sig ansvaret för innan han dödades i skottväxling med polis förra torsdagen. En tredje man, misstänkt för att ha hjälpt till vid stölden av den motorcykel som användes vid morden, jagas också.

 

 

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...