Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Isabelle Waldenvik blir opinionsredaktör på Världen idag

Isabelle Waldenvik går in som opinionsredaktör på Världen idag efter årsskiftet, med ansvar både för ledarsidan och för den externa opinionsbildningen. – Jag tror att hon kommer att betyda mycket för Världen idags arbete med att flytta fram positionerna och nå nya människor, säger chefredaktör Lukas Berggren.

Nyheter · Publicerad 09:41, 6 dec 2018

Isabelle Waldenvik kommer närmast från en tjänst som politisk sekreterare för Kristdemokraterna i Göteborg och har under flera år arbetat politiskt, lokalt och regionalt. Hon har också arbetat för Lars Adaktusson (KD) i Europaparlamentet och varit ansvarig strateg för integrations- och omvärldsfrågor i Skara kommun.

– Jag tycker hon personifierar vår slogan om att vara en tydlig, saklig och varm röst i mediebruset. Hon förenar ett skarpt intellekt med ett varmt hjärta, säger Lukas Berggren.

Sina politiska uppdrag lämnar Isabelle Waldenvik i och med sin nya roll. Men det nya uppdraget blir samtidigt en naturlig fortsättning på det engagemang som fick henne att driva en personvalskampanj inför höstens val, under devisen ”En ung röst för ett upprättat Sverige”.

– Min kampanj handlade väldigt mycket om värdegrund, om människovärde, moral och etik, säger hon.

– Att jag engagerat mig inom politiken grundar sig i min drivkraft att få vara med och påverka samhällsutvecklingen. När Lukas ställde frågan om den här rollen kändes det därför helt rätt för mig. Jag får fortsätta på den väg som jag känner är mitt kall, men på en ny arena och i ett nytt forum.

Lukas Berggren berättar att han under en längre tid bett till Gud om en person som skulle kunna ta ett proaktivt grepp om opinionsbildningen och profilera Världen idag i externa sammanhang. När han träffade Isabelle Waldenvik, först i Almedalen i somras och sedan under missionsbåten Elidas seglats till Israel, dröjde det inte länge förrän bitarna föll på plats.

– Isabelles budskap om ett upprättat Sverige stämmer väl överens med tidningens dna. Hon är tydligt förankrad i sin kristna tro och sina kristna värderingar och har en passion för Världen idags uppdrag. Vi får in både kompetens och engagemang, så man kan säga att hon är både ”head-huntad” och ”heart-huntad”.

Lukas Berggren berättar att han även har noterat en stark drivkraft hos den nya opinionsredaktören.

– Det jag har sett hittills av Isabelle gör mig övertygad om att hon kommer att kunna bidra till större genomslag för våra frågor och ta tidningen in i nya sammanhang och till nya läsargrupper, säger han.

Isabelle Waldenvik brinner för många frågor, inte minst situationen för utsatta kristna och utvecklingen i Mellanöstern. Andra områden som läsarna kan vänta sig att se mer av på ledarsidan i framtiden är sociala- och arbetsmarknadsfrågor, jämställdhet och internationell rätt.

Som uttalat värdekonservativ drar hon sig inte för att efterlysa tydliga kristna värderingar.

– Sverige är ett av världens mest sekulariserade och individualistiska länder och saknar en tydlig moralisk kompass. Det påverkar synen på människan och relationer, men spelar också en roll för vad som premieras i samhället, säger Isabelle Waldenvik.

Vad är ditt intryck av Världen idag?

– Den reflektion jag gjort hittills är att tidningen är en väldigt bra produkt som skulle kunna ha betydligt fler läsare. Vi behöver jobba aktivt med sociala medier och se till att det talas om det som skrivs i tidningen, säger Isabelle Waldenvik.

– Som jag ser det, har ledarsidan en bra mix av skärpa och värme i dag. Mitt bidrag blir att ta med det här ut i fler forum, också sådana där våra värderingar inte är självklara.

Hur är du som person?

– Jag brukar få höra att jag är en ganska rak person, reflekterande och omtänksam. Sedan är jag väldigt nyfiken, och det tror jag är bra när man är opinionsredaktör.

Isabelle kommer att arbeta tillsammans med de andra ledarskribenterna och ansvara för ledarsidan.

– Jag ser fram emot att vi ska bli ett bra team som kompletterar varandra och får ännu större slagkraft i samhällsdebatten.

Tjänsten som opinionsredaktör är helt ny och möjliggörs genom Världen idags tillväxt på prenumerationssidan, förklarar Lukas Berggren. Han är tacksam för det han beskriver som ett bönesvar och ser fram emot att arbeta tillsammans med den nya opinionsredaktören.

– Det känns väldigt bra att vi har hittat en så bra person för uppdraget och att vi nu har möjlighet att satsa offensivt på vår opinionsbildning. Jag vill uppmuntra alla läsare att be för Världen idags fortsatta opinionsarbete och specifikt för Isabelle när hon ger sig ut i debatten.

Isabelle Waldenvik

Ålder: 27 år

Tidigare arbeten: Politisk sekreterare för KD i Göteborg, integration- och omvärldsstrateg i Skara kommun, medarbetare för KD i Europaparlamentet.

Politiskt engagemang: Kandiderade i riksdagsvalet för Västra Götaland Östra, kommunfullmäktige och vice ordförande vård- och omsorgsnämnden Skövde, ordförande KDU Västra Götaland och Skaraborg, ledamot i region och distriktsstyrelsen samt vice partiavdelningsordförande. 

Utbildning: Fil kand i socialpsykologi; fil mag i socialt arbete, inriktning ledarskap. Certifierad framtidsstrateg. 

Bor: Bostadsrätt i Skövde

Familj: Maken Kristoffer

Övrigt: Medlem i Pingstkyrkan i Skövde

Fritidsintressen: Sång, vänner, naturen, resor, och att vara kreativ med inredning, bakning eller mat.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...