Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Det iranska fotbollslaget Sepahan Isfahan vägrar spela mot Partisan Belgrad som tränas av israelen Avram Grant (bilden). Foto: FOTO: DARKO VOJINOVIC/AP SCANPIX

Iranskt fotbollslag stoppade match

Iranska fotbollsklubben Sepahan Isfahan skulle på fredag spela en träningsmatch mot serbiska Partisan Belgrad. Men matchen har plötsligt ställts in, efter att det iranska laget insett att Partisan Belgrad numera tränas av juden Avram Grant.

Nyheter · Publicerad 00:00, 22 feb 2012

Israelen och juden Avram Grant är ett känt namn inom fotbollen; han har tidigare bland annat tränat storklubben Chelsea efter stora framgångar i hemlandet. Sedan i januari tränar han serbiska Partisan Belgrad, som på fredag skulle möta det iranska laget Sepahan Isfahan. Men Partisan Belgrad uppgav på måndagen att det iranska laget ställt in matchen. Enligt Avram Grant beror det på att motståndarlaget inte vill spela mot ett lag som tränas av honom.

– Jag är besviken över att matchen blev inställd. De informerade samtidigt om att den stoppades för att jag är israelisk, säger Avram Grant till Reuters.
Han vill inte för övrigt kommentera vad han tycker om det iranska lagets agerande.
– Jag har aldrig blandat sport och politik under min karriär som fotbollstränare och jag har inte tänkt börja nu.

Det serbiska laget tvingades nyligen ställa in ett träningsläger i Dubai på grund av att Förenade Arabemiraten inte ger visum till israeler. Laget fick då istället förlägga lägret till Israel. Matchen mot Sepahan Isfahan skulle ha spelats i Antalya i Turkiet.

Prisade evangelister hyser hopp för Sverige

Prisceremoni. För elfte gången har Evangelistfonden delat ut stipendier till Årets evangelister. – Ingen kan ensam förändra hela världen. Men om vi alla vinner en...