Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Iran hotar utplåna Israel om man attackeras

Om Israel attackerar Iran får man en ursäkt att "utplåna dem från jordens yta", säger en iransk general samtidigt som Iran meddelar att man under den här veckan kommer att provskjuta missiler.

Nyheter · Publicerad 00:00, 2 jul 2012

Provskjutningarna ska enligt generalen Amir Ali Hajizadeh, chef för Irans flygvapen, ses som ett budskap "att den islamiska republiken Iran kraftfullt står upp mot mobbning och kommer att svara på all möjlig ondska starkt och beslutsamt".

Samtidigt som Iran höjer tonläget träder EU:s sanktioner mot iransk olja i kraft. Och Israel har meddelat att man inte utesluter en attack mot Iran om inte sanktionerna, vars syfte är att få Iran att ändra riktning när det gäller deras kärnprogram, får den verkan man önskar.
– Om de går till handling kommer de att ge oss en ursäkt att utplåna dem från jordens yta, sa generalen Amir Ali Hajizadeh rapporterar den statliga nyhetsbyrån IRNA enligt Reuters.

Han hotade också med att landets missiler kan nå amerikanska baser i regionen.
– Amerikanska baser i regionen är inom räckhåll för våra missiler och vapen, och därför kommer de med säkerhet inte att samarbeta med regimen, sa Amir Ali Hajizadeh och syftade på Israel.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...