På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Iran hotar utplåna Israel om man attackeras

Om Israel attackerar Iran får man en ursäkt att "utplåna dem från jordens yta", säger en iransk general samtidigt som Iran meddelar att man under den här veckan kommer att provskjuta missiler.

Nyheter · Publicerad 00:00, 2 jul 2012

Provskjutningarna ska enligt generalen Amir Ali Hajizadeh, chef för Irans flygvapen, ses som ett budskap "att den islamiska republiken Iran kraftfullt står upp mot mobbning och kommer att svara på all möjlig ondska starkt och beslutsamt".

Samtidigt som Iran höjer tonläget träder EU:s sanktioner mot iransk olja i kraft. Och Israel har meddelat att man inte utesluter en attack mot Iran om inte sanktionerna, vars syfte är att få Iran att ändra riktning när det gäller deras kärnprogram, får den verkan man önskar.
– Om de går till handling kommer de att ge oss en ursäkt att utplåna dem från jordens yta, sa generalen Amir Ali Hajizadeh rapporterar den statliga nyhetsbyrån IRNA enligt Reuters.

Han hotade också med att landets missiler kan nå amerikanska baser i regionen.
– Amerikanska baser i regionen är inom räckhåll för våra missiler och vapen, och därför kommer de med säkerhet inte att samarbeta med regimen, sa Amir Ali Hajizadeh och syftade på Israel.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier