Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Iran hotar utplåna Israel om man attackeras

Om Israel attackerar Iran får man en ursäkt att "utplåna dem från jordens yta", säger en iransk general samtidigt som Iran meddelar att man under den här veckan kommer att provskjuta missiler.

Nyheter · Publicerad 00:00, 2 jul 2012

Provskjutningarna ska enligt generalen Amir Ali Hajizadeh, chef för Irans flygvapen, ses som ett budskap "att den islamiska republiken Iran kraftfullt står upp mot mobbning och kommer att svara på all möjlig ondska starkt och beslutsamt".

Samtidigt som Iran höjer tonläget träder EU:s sanktioner mot iransk olja i kraft. Och Israel har meddelat att man inte utesluter en attack mot Iran om inte sanktionerna, vars syfte är att få Iran att ändra riktning när det gäller deras kärnprogram, får den verkan man önskar.
– Om de går till handling kommer de att ge oss en ursäkt att utplåna dem från jordens yta, sa generalen Amir Ali Hajizadeh rapporterar den statliga nyhetsbyrån IRNA enligt Reuters.

Han hotade också med att landets missiler kan nå amerikanska baser i regionen.
– Amerikanska baser i regionen är inom räckhåll för våra missiler och vapen, och därför kommer de med säkerhet inte att samarbeta med regimen, sa Amir Ali Hajizadeh och syftade på Israel.

Tusen poliser till räcker inte för att hindra ungdomsbrottslighet

Ledare En ny studie från Brottsförebyggande rådet (Brå) visar att unga som döms för rån eller våld mot... lördag 17/4 00:10

Att förlåta betyder inte att jag säger att det som hände var okej.

Ungkrönika Jag sitter och lyssnar på min vän på andra sidan träbordet. Hon beskriver hur hennes hjärta har... lördag 17/4 00:00

KD vill förebygga brott genom stärkta familjer

Politik. Ett förstatligande av sjukvården var första prioritet när Kristdemokraternas partiledare talade på... lördag 17/4 08:00

Israel allt populärare i Europa – men håller trenden?

Israelkommentar Den framgångsrika vaccinerings­kampanjen i Israel och de förbättrade relationerna till arab­världen...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier