Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Bilden är från en tidigare provskjutning i Iran. Foto: Vahid Reza Alaei

Iran fortsätter med provskjutningar

Trots USA:s hot om nya sanktioner har Iran genomfört nya provskjutningar av robotar som uppges ha kapacitet att nå ärkefienden Israel.

Nyheter · Publicerad 10:53, 9 mar 2016

På onsdagsmorgonen provsköts två robotar från norra Iran som träffade mål i den sydöstra delen av landet, omkring 140 mil bort, rapporterar iranska medier. En högt uppsatt militär säger till nyhetsbyrån Isna att robotarna har en räckvidd på 200 mil och därmed kan träffa "den sionistiska regimen från säkert avstånd".

Även på tisdagen genomfördes provskjutningar av en rad robotar i samband med en militärövning, som sammanfaller med USA:s vicepresident Joe Bidens besök i Israel. Det kortaste avståndet mellan Iran och Tel Aviv och Jerusalem är cirka 100 mil.

USA har sagt att tisdagens robotskjutningar kommer att tas upp i FN:s säkerhetsråd.

KD:s fall från tydlighet till förvirring

Ledare Väljarnas val av parti avgörs främst av två faktorer: Antingen uppskattar man partiets ideologi och politiska förslag, eller också har man förtroende...

En riskfylld årstid för människans bästa vän

En halväten kryddig korv, giftiga alger och varma bilar. Sommaren är härlig, men kan också bli farlig för våra fyrfota vänner. Det här ska du som...