Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Iran är svårt drabbat av coronautbrottet. På bilden ses en person som desinfekterar ett tunnelbanetåg i Teheran. Foto: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Iran anklagas för mörkläggning av virusutbrott

Flera iranska högt uppsatta politiker uppges ha smittats av det nya coronaviruset Covid-19 och Iran har nu den högsta officiella virus-relaterade dödssiffran utanför Kina. Samtidigt anklagas den iranska regimen för en mörkläggning som har underlättat smittspridningen.

Nyheter · Publicerad 16:47, 28 feb 2020

På fredagen hade minst 26 personer avlidit i virussjukdomen Covid-19 i Iran, vilket var det högsta dödstalet utanför Kina, enligt uppgifter från nyhetsbyrån TT.

Enligt den israeliska tidningen Jerusalem Posts Mellanöstern-analytiker Seth Frantzman så hävdade dock den iranska politikern Ahmad Amirabadi, från den virusdrabbade pilgrimsstaden Qom, redan i måndags att uppåt 50 personer då hade dött i landet. Regimen ska då ha kritiserat Amiradabi för att sprida denna uppgift, och i stället hävdat att bara 12 stycken hade dött och att det bara fanns 61 smittofall i landet.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00