Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Internationellt och familjärt sommarläger

Människor från många olika länder samlas i Mullsjöskogarna nästa vecka då det är dags för Vineyards sommarläger. Årets tema är ”Loving on Purpose”.

Nyheter · Publicerad 15:06, 11 jul 2018

Vineyard Nor­dic Summer Camp är ett årligt, stort, inter­nat­ionellt läger som varje sommar brukar hålla till på Nyhem i Västergötland. Så också i år, och Siw Jeans, som är projektledare för lägret, är förväntansfull.

– Vi tror att deltagarna kommer få erfara och se Guds kärlek. Denna kärlek visas även i en kristen gemenskap, där man älskar och tjänar varandra. Vi tror att lägret kommer göra skillnad i människors liv och inspirera deltagarna till att tjäna sin stad, arbetsplats och sitt grannskap.

Att det är ett läger och ingen konferens gör atmosfären mer familjär, tror Siw Jeans. Många hjälps åt och är delaktiga på olika sätt. Parallellt med huvudlägret pågår även separata barn- och ungdomssamlingar.

Att deltagarna är av olika åldrar och nationaliteter är något som berikar.

– Det är stämningsfullt att lovsjunga med människor från olika kulturer och generationer. De flesta som kommer hit är från olika kyrkor i Sverige, Norge, Danmark och Finland, men även andra länder runt om i världen.

I och med att deltagarna kommer från så många olika länder får lägret en internationell prägel, vilket förstärks genom att också flera av talarna kommer från olika länder. Bland annat David Parker som är pastor i USA.

– Han har startat en församling med människor från olika bakgrunder och samhällsskikt, och har en stark passion för att undervisa Guds Ord, säger Siw Jeans.

Undervisningsspråket är engelska, men det finns tolkning till flera språk.

Det kommer även finnas två kvällskaféer, ”Night Café” och ”Mark 6:31”. Där kan man lyssna på musik, äta mat och mingla. För de kreativt lagda går det att pröva på ”Imagine Art”, en plats där man tillsammans får inspireras och testa sina konstnärliga vingar.

Nytt för i år är ett ungavuxna-spår med seminarier, smågrupper och aktiviteter för dem som är runt 20–30 år.

Siw Jeans är glad över att lägret betytt så mycket för deltagarna genom åren.

– Vi får rapporter från alla möjliga håll från folk som säger: ”Vi gör allt för att kunna komma. Lägret är höjdpunkten på hela året.”

Vineyard Nordic Summer Camp

Datum: 15–21 juli

Var: Nyhem, Mullsjö

Arrangör: Vineyard Norden

Huvudtalare: David Parker, Anabeth Morgan, Arne G. Skagen, Christina Karlsson, John Derneborg, Collen McSorley

Radio/tv: Livestreaming från morgon- och kvällsmöten varje dag.

Hemsida: summercamp.vineyardnordic.org

Ny ”tv-skatt” kan drabba döda

Politik. Att riksdagen inför en "tv-skatt" utan att samtidigt öka kraven på public service, och som till och med kan drabba döda, väcker stark kritik. En av...

Trettio år i fängelse för ett förlorat barn

Ledare Lagstiftning Trettio år är en lång tid för den som sitter i fängelse. I Sverige är det ett straff som så gott som aldrig utdöms. Snitt-tiden i fängelse för så...

Ringrostig på engelska? Här är tipsen

Språk. Do you understand this? Bra, men du kanske känner dig lite ringrostig och upplever att din engelska har haft bättre dagar. Språkforskaren Pia...