Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Ingrosso talade om sin tro: Viktigt att tacka

Benjamin Ingrosso var en av gästerna i underhållningsprogrammet ”Carina Bergfeldt” i SVT och fick berätta om att han varit troende sedan han var liten.

– Jag är nog den enda i min familj som är det fortfarande, sade han och nämnde också Filadelfiakyrkan i Stockholm och deras barnverksamhet.

Nyheter · Publicerad 14:15, 18 jan 2021

– Jag gick några gånger i fredagsskolan i Filadelfiakyrkan med Carolas son Amadeus, vi gick i samma dagis och så där. Och sedan har det känts skönt att ha någon att prata med, säger artisten Benjamin Ingrosso och för handen mot himlen under sin medverkan i programmet.

– I början blev det att man bad mycket, men det är också viktigt att komma ihåg att man tackar. Ett tag blev det som att man bara begärde saker.

Benjamin Ingrosso har tidigare berättat om sin Gudstro och vikten av att tacka, något som Världen idag har rapporterat om.

Statsminister Stefan Löfven frågade honom nu vad det kan bero på att han är den i familjen som fortfarande ser sig som troende. Benjamin Ingrosso hänvisade bland annat till sin italienska familj och farmor som är katolik.

– Jag är också lite rädd för döden och då känns det skönt att ha något att tro på, ett liv efter oss, sade han.

Statsministerparet fick också de berätta om sin syn på Gud. Ulla Löfven beskrev tron som något viktigt och att särskilt psalmerna är något som ger henne trygghet. Stefan Löfven svarade så här på frågan om han är troende:

– Jag är lite kluven där, jag tycker verkligen att religionen har en stor betydelse.

Programmet uppskattades av många, en av dem var pingstledaren Daniel Alm som skrev på sociala medier:

”Go känsla och så fint samtal om tacksamhet och tro med statsministerparet Löfven och Benjamin Ingrosso. Extra roligt såklart att Filadelfiakyrkans barnverksamhet omnämndes.”

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier