Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Ingerö och Weimers nya namn i Hägglunds stab

KD-ledaren Göran Hägglund formar en delvis ny stab. Efter att förre stabschefen Henrik Ehrenberg avgick har presschefen Martin Kits tagit över hans arbete. Nu blir Johan Ingerö, ledarskribent i Svenska Dagbladet, PR-konsult och tidigare engagerad i Folkpartiet, ny presschef hos Hägglund. Också Charlie Weimers, före detta KDU-ordförande, får uppdrag i Hägglunds stab.

Nyheter · Publicerad 00:00, 6 feb 2012

Göran Hägglund får två nya medarbetare efter att det sedan en tid tillbaka uppstått vakanser i staben. Johan Ingerö, ledarskribent på Svenska Dagbladet, blir ny presschef hos KD-ledaren. Han tar över efter Martin Kits som i sin tur fått uppdraget som stabschef efter Henrik Ehrenberg som avgick på grund av att han under signaturen Ove Tove anonymt kritiserade Hägglunds meningsmotståndare på nätet.

Johan Ingerö beskriver sig på Twitter som förortshöger, han är frilansskribent, PR-konsult och har tidigare varit aktiv inom Folkpartiet. Han säger till dagensmedia.se att KD är ett spännande parti som han röstade på i senaste valet. Nu vill han hjälpa partiet att utveckla sin kommunikation.
– Tydlighet och att vi argumenterar väl är a och o. Det är så man övertygar någon. Att vi varit otydliga tidigare är inte en kontroversiell åsikt, inte ens inom partiet. Nu har vi fram till nästa val på oss att ändra på det, säger Johan Ingerö som börjar på sitt nya jobb på fredag och i och med det slutar som ledarskribent.

En annan som från mitten av februari kommer att ingå i Hägglunds stab är Charlie Weimers, tidigare förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet och nu kommunalråd i Hammarö kommun. Han kommer att vara kvar som kommunalråd men arbeta 70 procent som politiskt sakkunnig hos socialministern.
- För mig är det här en jättespännande utmaning som jag antar, partiet befinner sig i ett viktigt utvecklingsskede där vi måste förtydliga vår politik och föra ut vårt budskap på ett bättre sätt, säger han till Världen idag.
Vilket område Weimers kommer att ansvara för som sakkunnig är ännu inte bestämt. 

   

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.