Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

Många muslimer får möta Jesus i drömmar och syner under slutet av Ramadan. Bilden är från en fredagsbön i Eskilstuna stora moské. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

I kväll ber kristna svenskar för muslimer

I kväll, torsdag, hålls det kristna bönesamlingar med bön för världens muslimer runt om i Sverige. Anledningen är den så kallade ”Kraftens natt”, som muslimer tror inträffar någon gång under slutet av ramadan, och då extra många tycks få möta Jesus.

Nyheter · Publicerad 18:40, 28 apr 2022

Debora, som har bott i arabiska länder i nästan hälften av sitt liv, men numera bor i västra Sverige, är en av dem som anordnar en samling på sin ort under kvällen. De kommer bland annat att ha olika bönestationer, lyssna på arabisk sång och bjuda på arabiskt tilltugg.

Under en period då hon bodde i Mellanöstern kom den kristna grupp som hon tillhörde i kontakt med så många muslimer som mött Jesus i drömmar och syner att hon tappade räkningen.

–  Minst en gång i veckan träffade vi en muslim som haft en dröm eller vision om Jesus, ofta en dröm som är exakt från Bibeln. De ser Jesus klädd i vitt, som säger ”Kom och följ mig!”, helt fantastiska grejer, säger hon.

Och enligt personer som har undersökt saken ska det vara extra vanligt att muslimer får sådana här möten med Jesus just under slutet av ramadan, berättar hon vidare.

Det speciella för muslimerna själva under slutet av ramadan är att de tror att det infaller en så kallad ”Kraftens natt” under någon av fastemånadens tio sista nätter, då det sägs att deras böner blir extra betydelsefulla och att deras öden för nästa år bestäms.

– De ber mer, de vill gärna vara ihop som grupp under denna natt, vissa sover till och med i moskén, beskriver Debora.

Att extra många tycks få möta Jesus just under den här perioden antar hon har att göra med att det då är extra många muslimer som söker Gud av hela sitt hjärta.

–  Be att muslimer får drömmar och visioner om Jesus i dag, att de ska förstå kraften av förlåtelse och att det är Jesus som gör det, uppmanar hon.

Exempel på platser där bönesamlingar hålls under torsdagskvällen är Pingstkyrkan i Jönköping och Filadelfia i Nyköping.

Det hålls även ett bönemöte via internet, uppger OM Sverige, som leder den kristna bönesatsningen under ramadan i Sverige.

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10