Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Många muslimer får möta Jesus i drömmar och syner under slutet av Ramadan. Bilden är från en fredagsbön i Eskilstuna stora moské. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

I kväll ber kristna svenskar för muslimer

I kväll, torsdag, hålls det kristna bönesamlingar med bön för världens muslimer runt om i Sverige. Anledningen är den så kallade ”Kraftens natt”, som muslimer tror inträffar någon gång under slutet av ramadan, och då extra många tycks få möta Jesus.

Nyheter · Publicerad 18:40, 28 apr 2022

Debora, som har bott i arabiska länder i nästan hälften av sitt liv, men numera bor i västra Sverige, är en av dem som anordnar en samling på sin ort under kvällen. De kommer bland annat att ha olika bönestationer, lyssna på arabisk sång och bjuda på arabiskt tilltugg.

Under en period då hon bodde i Mellanöstern kom den kristna grupp som hon tillhörde i kontakt med så många muslimer som mött Jesus i drömmar och syner att hon tappade räkningen.

–  Minst en gång i veckan träffade vi en muslim som haft en dröm eller vision om Jesus, ofta en dröm som är exakt från Bibeln. De ser Jesus klädd i vitt, som säger ”Kom och följ mig!”, helt fantastiska grejer, säger hon.

Och enligt personer som har undersökt saken ska det vara extra vanligt att muslimer får sådana här möten med Jesus just under slutet av ramadan, berättar hon vidare.

Det speciella för muslimerna själva under slutet av ramadan är att de tror att det infaller en så kallad ”Kraftens natt” under någon av fastemånadens tio sista nätter, då det sägs att deras böner blir extra betydelsefulla och att deras öden för nästa år bestäms.

– De ber mer, de vill gärna vara ihop som grupp under denna natt, vissa sover till och med i moskén, beskriver Debora.

Att extra många tycks få möta Jesus just under den här perioden antar hon har att göra med att det då är extra många muslimer som söker Gud av hela sitt hjärta.

–  Be att muslimer får drömmar och visioner om Jesus i dag, att de ska förstå kraften av förlåtelse och att det är Jesus som gör det, uppmanar hon.

Exempel på platser där bönesamlingar hålls under torsdagskvällen är Pingstkyrkan i Jönköping och Filadelfia i Nyköping.

Det hålls även ett bönemöte via internet, uppger OM Sverige, som leder den kristna bönesatsningen under ramadan i Sverige.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10