Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

I dag inleds den stora tältkampanjen i Sävsjö

Det gigantiska tältet är nu på plats i Sävsjö. Sebastian Stakset inleder kampanjen på onsdagskvällen och den lokala arrangören tror att tältets 4 000 platser kommer att fyllas. – Det tror vi absolut, det har varit ett fantastiskt stort intresse från alla, säger Peo Svensson, pastor och lokal samordnare.

Nyheter · Publicerad 10:16, 3 jul 2019

Det är ingen tvekan om att Sävsjö vet att tältet har kommit till stan. Förutom alla hundratals frivilligarbetare, i och utanför kyrkan, hade många invånare på tisdagen kommit för att titta på det omtalade vita tältet. Det berättar Peo Svensson som är pastor i församlingen Guds Kraft för Världen idag.

– För lokalinvånarna blir det lite extra, för ett sådant här stort tält har inte skådats här innan. Det kommer så många som vill titta så vi får stänga av trafiken emellanåt för att kunna arbeta, säger han.

Platsen där tältet står, strax utanför Sävsjö, har förvandlats till ett område med flera andra tält där mat kommer att kunna köpas från en lokal krögare. Det finns även 15 toaletter uppställda. Allt för att göra det smidigt för besökarna.

Förhoppningarna inför tältmötena har vuxit under arbetets gång. Det som man till en början såg som en fantastisk gåva för bygden har blivit till mer tydliga målsättningar.

– Det har kommit många tilltal från olika håll som gör att vi tror att det här är början på något nytt, inte bara för regionen utan för hela Sverige, säger Peo Svensson som själv tror att kampanjen handlar om mer än bara en vecka.

– Vi ser det också som en början på något som kommer att fortsätta under veckor och månader. Så under nästa vecka kommer vi fortsätta med samma typ av kvällsmöten på torget i Sävsjö, säger han.

Utöver denna extra mötesvecka har församlingen Guds Kraft tagit ett eget initiativ till gemenskapskvällar varje onsdag under sommarveckorna och gudstjänster på söndagarna. Detta för att finnas synliga och tillgängliga för Sävsjöborna.

Tältkampanjen pågår fram till söndag i Sävsjö och tv-kanalen TBN Nordic kommer att finnas på plats för att sända live.

I augusti slås tältpålarna ned på Tjörn och senare i Piteå. Huvudtalarna på alla tre platser är Sebastian Stakset, Hans Weichbrodt och Carl-Gustav Severin.

Prisfall på bostäder återtaget

Ekonomi. Priserna på bostäder tickar fortsatt upp. Det är bara bostadsrätterna i Stockholms-området som... onsdag 12/8 07:00

Storbank avslutar konton för kristna organisationer

Hbtq. Barclays avslutar två kristna brittiska organisationers konton efter att banken utsatts för... onsdag 12/8 07:00

Räcker det inte att bara vara en god människa?

Mot väggen Varför måste man tro på Gud – räcker det inte bara med att vara en god människa? /Sandra