Nyheter

I BÖN FÖR LANDET

Ett av korsen framme vid scenen i Kungsträdgården när huvudgudstjänsten gick av stapeln kl 15.00.

Regn och rusk mötte de tusentals kristna vallfärdarna som kommit till huvudstaden för att hylla sin frälsare. Men trots det dåliga vädret räknar de ansvariga för manifestationen att årets evenemang drog mellan 12 000 och 15 000 personer från hela landet. Det gör manifestationens ordförande såväl glad som en smula förvånad.
– Med tanke på att det var mellan sju till nio grader och ösregn är det fantastiskt att folk var ute och vandrare, säger Lennart Möller efteråt.
Dagen började med sedvanlig förbön i Filadelfiakyrkan, för att sedan fortsätta med utåtriktade möten på stadens torg. Men det blev inga marscher till Kungsträdgården i år, eftersom det varit problem tidigare år med att synka dem. 
I stället blev det en nära två kilometer lång bönevandring, där förebedjarna togs till strategiska platser för landet som exempelvis riksdagen, utbildningsdepartementet och Dramaten. 
Dessutom bad man på Malmskillnadsgatan, mest känd för sin prostitution. 
Så här på premiäråret samlade vandringen 7 000 – 8 000 bedjare enligt arrangörerna. En av alla som vandrade var frälsningsofficeren emeritus, Ingegerd Bergman, från Göteborg. Hon har varit med varje år, och kom till Stockholm med tåg redan på torsdagen.
– Bönemarchen är ett bra initiativ jag hoppas att det slår väl ut och fortsätter. Det är jätteviktigt att be för de olika platserna här i Stockholm, säger hon.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS