Herren har sin glädje i dem som vördar honom, som hoppas på hans nåd.
Psaltaren 147:11

Världen idag

Husförsamlingar enas i bön för genombrott i Norden

Kristna som är med i enkla husförsamlingar i norra Europa förenas nu i bön och fasta för ett missionellt genombrott i Norden och Baltikum. Initiativtagare är den svenska organisationen Katalysator, som arbetar med lärjungaträning.

Nyheter · Publicerad 21:00, 21 jan 2020

– Vi vill se Guds rike bryta fram och att vi får se församlingar starta utifrån att människor blir lärjungar. Vi tror att bönen och fastan är oerhört viktigt för att vi ska få se det hända, förklarar Maria Cruz, som är med i Katalysators ledningsgrupp. 

Bönen har pågått sedan förra och under hela denna vecka i husförsamlingar i bland annat Helsingborg, Halmstad, Göteborg och Stockholm. Utomlands är bland annat enskilda församlingar i Finland och Lettland med.

Genom ett Facebook-evenemang kan de olika deltagarna dela böneämnen med varandra, men hur man samordnar bönen lokalt är upp till församlingarna på respektive plats. 

– Hos oss har vi en hel del bönepromenader, exemplifierar Maria Cruz, som är med i en liten församling i Helsingborg. 

Katalysators ledningsgrupp ger dock tips på olika konkreta böner. Bland annat så uppmuntrar de till att använda sådana böner som de första kristna bad enligt Bibeln. 

– Till exempel mod att dela evangeliet och att Gud ska bekräfta med under och helanden, säger Maria Cruz. 

Andra tips på böner är olika frågor att ställa till Gud, till exempel hur man ska dela evangeliet, vad det finns för nyckelpersoner på ens ort som är mottagliga, och vad det finns för dolda faktorer som kan hindra människor från att höra evangeliet. 

– Det handlar om att jag är en del av Guds mission i den här världen, att få lyssna in den helige Andes ledning helt enkelt, säger Cruz. 

Hon är övertygad om att Gud har förberett marken för dem som deltar i bönen, så att Guds rike får breda ut sig ytterligare där de bor och verkar. 

– Jag förväntar mig att Gud talar till oss om människor och om platser, men också att bönerna förbereder dem vi ska möta att ta emot ordet om hans rike. 

Stigmatisering av Polen drivs av ideologiska särintressen

Ledare EU-kommissionen fortsätter att rasa mot medlemslandet Polen som anses bryta mot grundläggande... lördag 27/11 00:10

Första Advent en kontrast till politiskt kaos

Ledare Veckan mellan Domsöndagen och Första Advent, alltså vid skiftet från ett gammalt kyrkoår till ett... lördag 27/11 00:00

Tomas Sjödins författarskap prisas igen

Kultur. Författaren och pastorn Tomas Sjödin har tilldelats året Birger Norman-pris.   Priset vill... lördag 27/11 18:00

Oklart vem som bär skulden för regeringskollapsen

Hade Magdalena Andersson (S) kännedom om att Miljöpartiet kunde lämna regeringen om... lördag 27/11 14:00

Mission på sociala medier i en onådd folkgrupp

Missionsglimten Det plingar till i min telefon. Ett meddelande kommer in på en säker chatt-app från en medarbetare... lördag 27/11 00:00

Hela havet stormar i riksdagen efter den historiska onsdagen

Ledare Hela havet stormar. Så beskrev Sveriges radios Tomas Ramberg situationen efter att MP deklarerat... fredag 26/11 00:10

Senaste nytt

    Därför terrorstämplade Israel sex så kallade ”humanitära” organisationer

    Israelkommentar I oktober terrorstämplade Israel sex humanitära icke-statliga organisationer, så kallade NGO:s....
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier