Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Hur många ”cirkusnummer” ska regeringen lyckas med?

– Det börjar likna burleskteater.

Det säger Sven Almkvist i Veckans nyheter apropå hur regeringen hanterade misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson.

Andra ämnen som diskuteras i programmet är grälet mellan Ebba Busch och Annie Lööf, sårbarheten som ett kontantlöst samhälle innebär och en tittarfråga om kung David.

Nyheter · Publicerad 12:00, 10 jun 2022

Regeringskaoset och misstroendeomröstningen mot inrikes- och justitieminister Morgan Johansson står i fokus i det senaste avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist tycker att regeringen hanterade det hela undermåligt.

– Magdalena Andersson var villig att ställa till med en regeringskris för en frågeställning som inte hade behövt dras upp på den nivån, säger Sven Almkvist och jämför det hela med en burleskteater eller cirkus.

Frågan huruvida Morgan Johansson borde sitta kvar diskuteras också, liksom i vilken utsträckning de nya turerna kommer påverka Sveriges Natoansökan.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är det verbala bråket mellan KD-ledaren Ebba Busch och Centerledaren Annie Lööf i TV4:s partiledardebatt. I programmet anklagade Busch Lööf för att ha övergett det gamla bondeförbundets förnuft medan Lööf anklagade Busch för att ha övergett kristna värderingar. Frågan som ställs till Sven Almkvist är ifall partiledarna hade rätt.

Det tredje ämnet som tas upp är hur sårbara vi är när vi använder kontanter allt mindre. Ifall elen slås ut står vi en allvarlig situation, menar experter, och Sven Almkvist håller med.

– Vi måste börja tänka själva, säger han.

Det sista ämnet som tas upp i programmet är en tittarfråga om Bibelns kung David.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10